En vacker dag i tidiga september spelade maken och jag en 4-boll med Maggan och Gurra, kanske säsongens sista. Som vanligt damer mot herrar och inte speciellt seriöst. Vi går parvis och småpratar. Maggan berättar om deras golfresa till Portugal föregående höst. ”Kanske skulle vi göra något tillsammans nu till hösten, nu när du nästan är pensionär?”, undrar hon. ”Ja, kanske det” säger jag och slår nästa boll. Miss – även om vi är bättre, krävs det litet koncentration för att vi ska vinna över gubbarna. Ämnet faller …

Efter rundan tar vi en gemensam fika och då kommer ämnet upp igen. Maggan och Gurra ska åka, men har inte bestämt vart. Vi har pratat litet löst om en litet längre golfresa, men tidigast efter nyår. Ja, vi försöker få ihop en gemensam resa!

Nästa dag är det dags för en ny runda, kanske säsongens sista … Vi hade funderat litet vidare på var sitt håll.

IÖ Strand i Hua HinVi enas om vissa förutsättningar. Vi vill inte spela varje dag, vi måste få uppleva något annat än golf! Vi vill inte heller bo på golfresort, då blir det 100 % golfsnack mellan rundorna. Det är OK, om det gäller en förlängd weekend men inte om det blir 3 -4 veckor. Och så vill vi ha värme! 28 grader i skuggan med en vattenflaska i handen, det är perfekt.

Makens och mitt resande brukar starta med att jag meddelar att om en vecka eller så skulle jag kunna åka någonstans. Inte så länge, max en vecka. Jag ringer till hundpensionatet och kollar när det finns plats för M. Så är det dags för Google. Var är det tillräckligt varmt, utan att flygresan blir alltför lång? Var finns golfbanorna? Vad säger golfresearrangörerna? Finns det några sista-minutenresor? Nähä … Flygstolar då? Får ett förslag – och slår till.

Men nu finns andra möjligheter! Vad skulle vi vilja?

28 grader i januari
IÖ Karta ThailandVi ska vara borta rätt länge, så flygresans längd spelar inte så stor roll. Då blir det Sydostasien, ett favoritresmål för maken och mig. Google nästa. Vi har provat golf i Indonesien tidigare, men det föll inte ut så bra. Maken tilltalades Mister och kvinnor spelar inte golf … I Malaysia är det främst på västkusten det finns golfbanor och på västkusten kan vädret växla rätt mycket den tiden på året. De nya resmålen Vietnam, Burma och Laos är jättespännande, men inte riktigt vad man förknippar med golf. Återstår Thailand, där vi också spelat tidigare. På sydvästkusten strax söder om Bangkok är vädret stabilt och golfbanorna många. Caddie är ett måste, men de är vanligen jättetrevliga – och djupt engagerade i att främst de kvinnliga spelarna ska lyckas. HuaHin/ChaAm är resmålet.

Inte bo på golfresort
IÖ Baan Roth
Ännu en gång är Google med i leken. Det finns massor att välja mellan stort eller litet hotellrum, stora och små hotell, villor eller lägenheter av olika kategorier. Känner att hotellrum oavsett storlek eller läge inte är något tilltalande alternativ för så lång tid – och då faller också de vanliga golfarrangörerna bort. Stor altan och gärna pool – ja. Möjlighet till egen matlagning – ja. Ganska centralt, helst inte stor turistanläggning är andra önskemål som dyker upp. Skickar mail till bekanta som äger hus i Hua Hin och ber om förslag. Lena och Chai, ett reseledarpar bosatta i Hua Hin, kom med ett tilltalande erbjudande. Stor villa med liten trädgård och pool i utkanten av Hua Hin blir vårt förslag. Till samma pris som ett 2-stjärnigt hotell.

Resa
Hua Hin ligger ett par timmars bilresa söder om Bangkok, så ett direktflyg från Arlanda är önskemålet. Det är först nu som tid och reslängd bestäms. Jag skannar de flygbolag som är aktuella och letar billiga avgångar. Mitten av januari till mitten av februari blir mitt förslag.

I slutet av november presenterade vi vårt förslag – det accepterades.

Nu återstod bara bokningar! Vi väljer att förutom resa och boende också att boka transfer och golfrundor första veckan. Goda vänner, pensionärer från Dalarna, bor i vårt hus och gör Stockholm under en månad. M bokas in på Skoby hundpensionat, litet väl lång vistelse kan tyckas men hon brukar trivas bra där och få många nya vänner i stora rastgården.

Och nästa vecka är det mitten av januari …

 

 

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande