Hjärngymnastik, vanlig ordination lös 1 – 2 sudoku per dag

Jag har nu löst dagens ranson: “Enkel” tog 2 minuter och 31 sekunder och “Lätt” tog 5 minuter och 18 sekunder. Jag provade också “Normal” för alla tillgängliga datum utan att lyckas. Det var en ordentlig försämring sen sist. Men som så ofta, övning ger färdighet …

Vilken är din tid? Skriv ditt namn och ditt resultat i fältet “Skriv en kommentar” längst ner, och så trycker du på “Skicka”!!

Ett sudoku består av nio gånger nio rutor som i sin tur är indelade i nio större rutor. För att lösa ett sudoku skall man placera ut siffrorna 1-9 på spelfältet på ett sådant vis att varje siffra bara finns en gång per rad, en gång per kolumn och dessutom bara en gång per större ruta.

I rullisten längst upp till vänster kan du välja svårighetsgrad. Har du inte löst Sudoku tidigare, börja med “Enkel”.

I rullisten till höger kan du välja ett nytt spel, genom att byta datum. Det finns 10 varianter på varje svårighetsnivå.

När du lyckats lösa en hel sudoku, kommer det upp en ruta med “Grattis” och tidtagaruret längst ner till höger stannar.

Tycker du att det är svårt att lösa sudoku på skärmen, kan du välja att skriva ut det och använda blyertspenna och sudd. Men du får du inte veta hur lång tid det tog ifall du tävlar med dig själv eller andra.

Sudoku Online by mypuzzle.org

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande