När jag skriver detta viner en iskall nordan runt husknutarna. Den driver det lika kalla regnet, nästan vågrätt mot fönsterrutan. Då är det skönt att tänka tillbaka på de första veckorna i mars. Ljuvlig vårvärme och strålande sol. Åtminstone var det så här, på den solsäkra ostkusten.

Jag arrenderar caféet på golfklubben (Ingelsta utanför Norrköping), och jag brukar öppna vid månadsskiftet mars/april. Vid en rutinkontroll av bokningsläget, inför den första helgen i mars, visade det sig att banan var fullbokad. Det fanns inte en enda ledig speltid att uppbringa.

Jag insåg att jag måste hålla caféet öppet under helgen. Dels för att dra in lite pengar, dels för att ge gästspelarna god service. Nu vidtog en närmast panikartad städning. Reglerna i livsmedelsbranschen är stenhårda. Man får inte ens smöra en smörgås, om inte köket är skinande rent. Städningen, som normalt tar en vecka att utföra, genomfördes under två hektiska dygn. När jag var klar, värkte det ordentligt i mina vinterslappa muskler.

Nåväl, den här helgen, liksom den efterföljande, var caféet öppet till allas förtjusning. Jag kunde bara servera korv, köpebullar och frallor, men det fungerade bra. Nu ser det inte särskilt lovande ut inför den ordinarie öppningen. Mulet, kallt och regn. Jag får trösta mig med att städningen i alla fall är gjord. Lite finputsning bara, så är allt klart inför den nya säsongen.

Om ni har vägarna förbi, så titta gärna in och säg ”Mitt Nu”, så bjuder jag på kaffet.

Text: Lars Ek, mars 2015

 

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande