2 personer
Tips och planering
Frys in/ ta tillvara
Rätten går att frysa om det blir mat över. Annars bör maten förvaras i kylen och ätas upp inom 2-3 dagar efter tillagning.
Förbered
Skär champinjoner i förväg (punkt 3). Förvara i en täckt bunke i kylen över natten. Ställ fram pasta, vitlök och olivolja samt salt och peppar.
Spara tid
Den här rätten lagas till stor del i ugnen, vilket gör att du har händerna fria till annat.
Ingredienser:
1 dl + 1 msk olivolja
1 tråg rucola, ca 70 g
½ ask champinjoner, 125 g
1 gul lök
240 g viltkorv
2 portioner pasta
100 g parmesan, påse eller färskriven
1 vitlöksklyfta
1 ask körsbärstomater, 250 g
Köksredskap:
Kniv, skärbräda, måttsats,
kastrull, ugnsform, stavmixer, mixerbunke,
vitlökspress
Så gör du:
1. Koka upp 3 liter vatten med 1 msk salt i en stor kastrull (till pastan).
2. Sätt ugnen på 250°. Ta fram en ugnsform (20 x 30 cm). Skölj 1 tråg rucola (70 g).
3. Skär ½ ask champinjoner (125 g) i klyftor. Hacka 1 gul lök. Skär 240 g viltkorv i 2 cm breda slantar. Blanda grönsakerna med korven i formen och ringla över 1 msk olivolja, 2 krm salt och ½ krm svartpeppar. Stek högt upp i ugnen i 15-20 min.
4. Koka valfri pasta (gärna bandpasta) till 2 personer (ca 170 g).
5. Pesto: Mixa 1 riven ost (100 g), hälften av rucolan, 1 dl olivolja, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar med en stavmixer i en mixerbunke.
6. Halvera 1 ask körsbärstomater (ca 250 g).
7. Blanda pastan och sockerärtorna med rucolapeston, de ugnsstekta grönsakerna, korven, körsbärstomaterna och resten av rucolan. Klart att servera!