Är du en stadsråtta eller lantis? Det spelar egentligen ingen roll. Naturen påverkas oss alla på ett oförklarligt sätt.

När känner du dig mest närhet till naturen?

Vi bad er berätta om naturupplevelser ni minns och fick några härliga berättelser!

  • På klippan i november när allt är storslaget grått och bränningarna dånar – i kontrast till samma plats två månader senare; blå himmel, strålande sol, tystnad och blank is så långt ögat når.
  • Jag deltog i en paddeltur på 3 dgr i norra skärgården. 8 pers och ledaren. En kväll i fullmåne satt en kvinna, helt främmande för mig innan turen, och jag vid havet på en sten och pratade om våra liv. Vid 9-10-tiden hördes en näverlur, ngn blåste i den på ngn ö. En otrolig stämning med månen och stjärnorna och vi 2.
  • Sent en sommarkväll då jag promenerade över en liten träbro, mötte jag ett rådjur, som förskräckt tvärvände och i stället tog en simtur under bron. Det var en vacker syn i skymningen, medan näktergalarna sjöng i buskarna.
  • Idag, när vi gick i den djupa skogen, med gummistövlarna klafsande i leran, då var hösten påtaglig i sin allra bästa skepnad.
  • En sen måltid i en beduinby i öknen, Egypten. Ingen artificiell belysning. Den stjärnhimlen och den stora tystnaden som omgav oss glömmer jag aldrig.

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande