Möte på och med Punschverandan

 

Som flitig skribent och tecknare på MittNu har jag mycket kontakt med Ingrid. Hon är förutom redaktionschef, skribent mm också en förträfflig AD, vilket står för Art Director och innebär att hon gör layout, stilsätter, beskär och fixar bilder. Mina egna ”knäck” har blivit väldigt mycket bättre med hennes ”trollspö”.

Madelaine, min hustru är bla fotograf på Mittnu och projektledare. Just nu håller hon på med ett projekt i Kungsträdgården. Det heter Seniordagen 2016 och äger rum 26 maj. Och målgruppen är precis Mittnu´s läsare, 55+.

AA PunschverandanIngrid föreslog att Madelaine och jag skulle träffa Niklas och Stefan som startat en podcast som heter ”Punschverandan”. Det gjorde vi också för att som seniorer berätta lite om vårt liv på ljudband för andra seniorer och kanske även för yngre personer.

 

Podcastinspelningen

Ove och Madelaine

Ove och Madelaine

”Berätta för era barnbarn” var instruktionen när vi samlats runt bordet med lite försnack och mikrofonen i centrum. Lite porslinsskrammel, kaffedrällande, lingonkakemumsande och skratt. Påminde lite om Sigge Furst och ”Frukostklubben”.

Madelaine började tala om sitt projekt Seniordagen och livet i allmänhet, sin bakgrund som projektledare och hur kul det var att arbeta trots pensionsålder. Jag råkade nämna min bakgrund från filmbranschen och sedan var det klippt. Jag kom så långt som Superman, Sällskapsresan och Göta Kanal.

”Alla gillar film” sa våra radioproffs och kom med en del bra inpass och frågor. ”Bra radio” sa de bla. och lät oss hålla på varsin stund.

I ett avsnitt berättar Madelaine om min sjukdomstid.

Plötsligt var det slut och då hade vi varit igång en hel timme. Det var så kul tyckte vi allihop så frågan är om det inte går att göra igen eller fortsätta där vi slutade. Det vill vi gärna!

Kanske Madelaine och jag ska satsa på en radiokarriär i vårt nästa liv.

Madelaine Birnick Andersson
Ove Andersson

 

PS. Punschverandan.com – gå in där och lyssna på vårt och alla andra spännande samtal med seniorer. DS.

Madelaine och Ove – Elden från södern möter lugnet i kanalen

Podcast på punschverandan.com

OA Profilbild miniSKRIBENT: Ove Andersson
FOTO: punschverandan.com

Om du vill läsa flera texter eller beundra Oves illustrationer, klicka här LÄNK

 

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande