MittNu´s läsare fick möjlighet att svara på ett 10-tal frågor om MittNu och sig själva. Svara kunde man antingen göra via en länk i nyhetsbrevet eller med hjälp av en länk på hemsidan.
• Av de som svarade var 65 % kvinnor och 35 % män.
• 39 % var mellan 60 och 70 år, 57 % var mellan 70 och 80 år.
• Det stora flertalet bodde inom Storstockholmsområdet (57 %).
40 % av de som svarade läste MittNu några gånger i veckan.

När Du besöker MittNu, vad läser Du helst?

Diagram helstDe flesta läser först nyhetsflödet och går sedan visare till bloggarna. Över 40 % av läsarna följer en eller flera bloggar.

Artiklar inom ”Hälsa” är mest populärt. Inom hälsa är det ”Tips att förbättra sin hälsa” och ”Seniorlivets skavanker” som intresserar mest.

”Resor” är också ett mycket populärt ämne.

 

Vad vill våra läsare hitta mera om?
Diagram mera

Mera av allt!! Svaret på den frågan är nästa detsamma som på förra frågan. Mera Hälsa, Resor. Förr i tiden (bl a släktforskning) och Mat/Recept.

 

 

Vi vill bli bättre!!

Värdet i att göra läsarundersökningen ligger i, att vi på MittNu får tips om hur vi ska förbättra MittNu för våra läsare.

  • Som ett resultat av läsarundersökningen plockar vi under september och oktober fram artiklar som fokuserar på ökad livskvalitet. ”Mötesplatser som kombinerar social samvaro och olika former av aktiviteter” är en viktig ingrediens i att förbättra sin hälsa.
  • Receptsamlingen har utökats och fått en egen blå knapp som vi hoppas ska göra recepten mera lätthittade.
  • Inom Släktforskning (”Förr i tiden”) har samarbetet med Jan Granath fördjupats. Hans blogg med släktforskningskurs och en mängd annan kunskap har en direktlänk på startsidans högerkolumn.
  • Inom Resor planerar vi att förenkla sökandet på speciella länder. Ni kommer snart att hitta en reseruta.

Men MERA AV ALLT kan vi bara åstadkomma genom att ni seniorer aktiverar er! MittNu kännetecknas av att seniorer skriver för seniorer. Inte seniorer som grupp, utan som seniorer som intressanta personer med livserfarenhet. Om ämnen som intresserar dig och troligen flera andra.

Känner ni att ni inte själva kan/vill, kanske det finns någon bland släkt, bekanta eller vänner som brinner av lust för något ämne och vill sprida den lusten.

Vi tar tacksamt emot förslag till info@mittnu.se.

//Ingrid Österberg

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande