Här om dagen var jag och maken med vår kulturförening till Konserthuset i Örebro, för att på plats få närvara vid Svenska kammarorkesterns dagliga spelövning, inför en kommande konsert.

Det mest speciella var att vi fick sitta tillsammans på podiet med orkestern, vilket var en mycket annorlunda upplevelse.
Dirigenten var amerikan, och det var självklart klassisk musik som orkestern, för dagen enbart stråkarna övade på.
Dirigenten var mycket ambitiös, och vissa partier togs om och om igen, inget fick lämnas åt slumpen.

För mig som inte är musikaliskt kunning (förutom lite till husbehov), så var det svårt att upptäcka de fel som självklart en duktig dirigent lägger märke till, för övrigt en upplevelse i sig själv att se honom arbeta.
Vi var ett 30 tal medlemmar som under en timme njöt av musiken, och själv passade jag på att meditera under vissa partier i musiken som fick mig att ”försvinna bort” på lätta vingar.

Då och då ordnar Konserthuset i Örebro dessa evenemang ” Mitt i musiken”, med Svenska kammarorkestern som för övrigt är en känd orkester över hela världen.
Vill man så därför ha musik i världsklass, passion och nytänkande så skall man så klart  lyssna på nämnda orkester, som i övrigt gjort ett 50 tal skivinspelningar, och som har turnerat i många storstäder i världen.

Det som nu stod närmast på schemat var en turne till USA.

Kan enbart sammanfatta besöket på podiet tillsammans med orkestern som något obeskrivlig, som måste upplevas för att fullt ut förstås, som länge sprider värme i hjärtat.

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande