“Maten är klar”!

    

…… så skallade ropet från barndomsköket. Hör studio 64 diskutera den slingriga vägen från den läbbiga husmanskosten till dagens globala aptitretare.

Vi talar mathistoria från konservburkar till “citrongräs överallt” och året runt. Från det provinsiella till det globala!

    

Tja det är Micke och Perre, som minns hur maten växte i munnen. Och hur dom ansattes i skolans matsal av den övervakande tillsyningsläraren … och hur diskstället vaktades av den bistra tant Grill!

    

Numer dignar våra svenska hem av läckra kokböcker av välrenommerade kockar. Köken utrustas med en maskinpark som anstår varje lyxkrog. Väggarna slås ut för öppna lösningar där sällskap på 14 personer får plats för kulinariska möten som varar hela kvällar under inspirerande samtal!!

Visst? Samtidigt som man egentligen aldrig hinner med.

Micron är kökens mest oundgängliga installation. För alla äter  på olika tider. Och maten är halvfabrikat som kan snabbvärmas …. typ.

    

Så vad har vi att vänta? Små shakers med pulverlösningar för kroppens alla byggstenar. Där sockret är dödskallemärkt? Det gäller att hålla kroppen under strikt kontroll.

Men samtidigt göra varje dag till en fest. Hur nu allt det ska hålla samman???

   

“Till kaffet” avnjuts “Harry rag” i deras egen tolkning! (Det vill du inte missa!)

 


LYSSNA på podden genom att trycka på den liggande trekanten!

 

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

IÖ Studio 64Text: Michael Flygare
Foto: pixabay.com

Om du vill lyssna på andra avsnitt från Studio 64, klicka här LÄNK

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande