Kunskap förändrar är ett budskap från Folkuniversitetet där de inbjuder till en gratis prova på-dag i Stockholm. På ONSDAG kommande vecka.

BB Prova på

 

Kanske vill du testa att spela något instrument eller hålla dina språkkunskaper ”vid liv” i en konversationsgrupp eller varför inte lära ett nytt språk. Där finns också mera praktiska kurser i t.ex. klädsömnad och möbeltapetsering. Eller – och där vet jag att det finns ett stort intresse hos äldre seniorer – få hjälp med ”hantverket” om man vill skriva en bok om sitt eget liv.

BB lektionMen det är inte bara i vår huvudstad som det finns möjlighet att ta del av det rika utbudet av kurser i de mest skilda ämnen. Folkuniversitetet (LÄNK) finns i hela Sverige från t.ex Kristianstad i söder till Luleå i norr. Därifrån kan du se din hemorts utbud av kurser och olika arrangemang. Där kan du också få stöd och hjälp om du vill bilda din egen studiecirkel i något ämne som ligger dig nära. Om du bor i Örebroområdet, är du att gratulera. Där finns ett varierat seniorutbud.

Funderar du över vad du ska fylla det väntade pensionärslivet med? Nyblivna pensionärer och alla andra seniorer  kan säkert få många tips om de söker sig till Folkuniversitet.

Själv fräschade jag upp italienskan förra våren. I en konversationskurs hjälptes vi åt att väcka våra italienska tempus till liv under ledning av en mycket inspirerande lärare. Det var ingen seniorkurs, utan deltagarna hade en varierande bakgrund både yrkesmässigt och åldersmässigt.

Det är inte bara Folkuniversitetet som marknadsför sina kurser just nu. Håll ögonen öppna i reklamhögen, i morse kom både Folkuniversitetets och Medborgarskolans vårkataloger.

Text: Birgit Bergkvist

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande