Besök utifrån!

 

kg-allahelgon2-653x1024Några dagar före allhelgonadagen IRL (in real life) passerade jag det gamla fågeltornet vid Hemfjärden. Inte ens en grå liten fågel syntes.

Men hoppsan, ett stort gäng skränande grågäss flög förbi. Något senare dök en hägerfamilj upp. Sen blev det tyst och tomt igen.

 

Små hus eller hyddor kan vara inbjudande för förälskade par. Man kan duka upp en liten måltid, om inte annat en enkel fika, sitta där och titta ut över sjön och tala om kärleken.

 

Går man hit allhelgonanatten, den natt som föregår det keltiska nyåret, och är här vid det ögonblick då det gamla året övergår i det nya, öppnas en port i himlen och de dödas själar stiger ner till oss dödliga. 

Det kan ju var trevligt med en liten pratstund med dem. Men pass på, porten stängs efter ett tag. Den själ som inte hinner tillbaka kommer att vandra hemlös och olycksalig till nästa nyår. Kanske kan druiden/översteprästen hjälpa hen till rätta?

 

Allahelgon

 

 

Allahelgondjävul

Så var det i sagornas värld. Men nu har Alla Helgons dag alltmer förflackats till Halloween. I stället för att begrunda och minnas de döda ska vi skrämmas.

I residensstaden anordnades i år tävlingsloppet Run for Life.

Betala en inte ringa avgift och spring 6 km genom något som ser ut som ett katastrof-område, kompletterat med zombier och smådjävlar, eld och oljud.

 

 

 

Misströsta inte, kanske var det så att överskottet från detta event gick till flyktingarna från Aleppo, Mosul, Sydsudan, Sydjemen och andra krigshärjade länder! Då må arrangören förlåtas!

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

klas-150x150Text och illustration: Klas Göransson

Om du vill läsa mera om eller av Klas, gå till hans blogg. Där finns också hans galleri. KLICKA HÄR!

 

 

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande