När Linda Bergengren berättade på Facebookgruppen Släktforskning för noviser att hon gjort en släktbok blev intresset stort från andra medlemmar. Jag bad därför Linda att skriva en text där hon berättar hur hon gjorde.

ATT GÖRA EN SLÄKTBOK

av Linda Bergengren

När jag började släktforska insåg jag snabbt att det blev en massa dokument vilket gjorde det svårt att snabbt hitta och hålla kvar “den röda tråden”. Jag hittade även många spännande livsöden som berörde mig djupt och som jag ville dela med mig av. Eftersom jag har ett stort skrivarintresse väcktes ganska snart idén om att resultatet kunde presenteras i bokform.

Upplägg
Boken “Jämmer och elände” är indelad i olika avsnitt:

“Morfars historia – fars sida”, “Morfars historia – mors sida”, “Mormors historia – fars sida”, “Mormors historia – mors sida” och likadant med farmor och farfar.

Varje avsnitt inleds med en översikt över de personer jag funnit.

 

För att läsa vidare KLICKA HÄR.

För att komma till fler artiklar av Jan Granath om släktforskning, KLICKA HÄR.

 

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande