TEMA Mötesplatser som kombinerar social samvaro och olika former av aktiviteter

Att laga mat tillsammans och sedan äta vid ett vackert dukat bord förgyller varje dag. För att ge inspiration har vi kompletterat receptsamlingen med ett 20-tal nya recept. Varför inte fiskgryta?

Att bryta sitt bröd med någon

Det är minst lika viktigt att äta ordentligt som senior och ekorrhjulet inte snurrar lika snabbt längre. Se det som en gyllene möjlighet att skämma bort dig själv med vällagad mat.

Råvaror som tillagas från grunden med noggrant utplockade ingredienser är verkligen att sätta guldkant på vardagen. Duka fint, tänd ljus och sätt kanske till och med blommor på bordet och om möjligt, ät tillsammans med andra och njut av maten.

Genom att sätta mycket färg på tallriken med vackra grönsaker höjs näringsvärdet på måltiden samtidigt som aptiten stimuleras. En fin inramning med sällskap, ljus och blommor höjer upplevelsen och välbefinnandet ännu mer.

Det brasilianska livsmedelsverket kom i våras ut med nya matrekommendationer och de har tagit fasta på dessa saker snarare än att fokusera på intag av enskilda näringsämnen. De ger rådet att begränsa konsumtionen av färdigrätter. De tipsar om att äta regelbundet och utan att syssla med annat samtidigt och att äta i lämpliga miljöer. Ett råd handlar enbart om att äta tillsammans med andra så ofta som möjligt. Ytterligare ett råd lyder: ”Planera din tid så att måltider och ätande får tillräckligt med tid och utrymme”.  Jag tycker att Brasilien tänker helt rätt. Jag tror att gemenskapen runt bordet är långt viktigare än att man får i sig exakt rätt sammansättning av olika näringsämnen.

Att bryta sitt bröd med någon har i alla tider varit uttryck för tillit och gemenskap.

Vem bjuder du på middag ikväll?

Undrar

Kicki

**************************

KiKickicki Theander är grundare av Middagsfrid och bjuder nu MittNu´s läsare på på ett 20-tal recept. De nya recepten finns i vår receptsamlingen, LÄNK. Du kan också prova på att få deras 2-personers matkasse levererad till din dörr med introduktionsrabatt, LÄNK .

 

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande