2 personer

Frys in/ ta tillvara

Viltfärsbiffarna går utmärkt att frysa in. Blir det sallad över, förvara i kylen och ta fram som ett extra tillbehör till laxen (recept 2).

Viltfärsbiff med mascarpone

Förbered

Biffarna kan förberedas kvällen innan (punkt 3), men vänta med att steka dem tills det är dags för tillagning. Förvara dem i kylen. Även salladen (punkt 4) kan förberedas. Rödkål

Det blir ca 200 g rödkål över. Stekt rödkål är gott och passar bra till t ex kött. Stek rödkål på medelvärme med smör, salt & svartpeppar och servera som ett färggrannt tillbehör! Färsk rödkål håller även länge i kylen.

Ingredienser för 2 personer:

2 msk + 1 tsk smör
500 g potatis
1 gul lök
250 g hjortfärs
1/3 burk mascarpone
½ msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta 1 msk + 1 tsk olivolja
1½ tsk kinesisk soja
½ msk vitivnsvinäger
½ tsk svensk senap
½ bit rödkål, ca 200 g
1 äpple
1 dl crème fraiche
1 tsk buljongpulver (alt. 1/3 tärning)
½ tsk maizena

Köksredskap: Kniv, skärbräda, måttsats, 2 kastruller, bunke, vitlökspress, skål, ugnsform

Så gör du:

1. Sätt ugnen på 225°. Smörj en ugnsform (20 x 30 cm) med 1 tsk smör.

2. Koka 500 g potatis.

3. Biffar: Hacka 1 gul lök. Lägg hälften av löken i en liten kastrull. Blanda 250 g hjortfärs med 1/3 burk mascarpone, resten av löken, ½ msk tomatpuré, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 krm salt och ½ krm svartpeppar i en bunke. Forma färssmeten till 4 biffar och lägg i formen. Blanda 1 tsk olivolja med 1 tsk kinesisk soja och pensla över biffarna. Stek i mitten av ugnen i ca 20 min.

4. Sallad: Blanda 1 msk olivolja, ½ msk vitvinsvinäger, ½ tsk svensk senap, 1 krm salt och ½ krm svartpeppar i en stor salladsskål. Finstrimla ½ bit rödkål (ca 200 g). Halvera, kärna ur och skär 1 äpple i 1 cm stora tärningar. Vänd ner allt i salladsskålen.

5. Sås: Tillsätt 2 msk smör i kastrullen med löken. Fräs på medelvärme i 5 min. Tillsätt 1 dl crème fraiche, 1 dl vatten, ½ tsk kinesisk soja, 1 tsk buljongpulver (alt. 1/3 tärning), 1 krm salt och 1 krm svartpeppar. Vispa ut ½ tsk maizena i 1 msk vatten och tillsätt i såsen. Koka upp och låt puttra på låg värme i 3 min. Blanda ner skyn som bildas på ugnsplåten i såsen.

6. Servera biffarna med löksåsen, rödkålssalladen och potatisen.

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande