Varje vår iordningställer man en lökutställning i vår Stadsträdgårds växthus.

Det är lika och spännande varje vår att se vad man hittat på. I år hade man  bland annat byggt upp ett litet älgpass som gjorde att man fick känslan att vara ute i skogen där det även fanns små granar och vårlökar som trängdes bland kvistar och bark samt mossa.
Dessutom fanns ett uppbyggt litet vattenfall som kantades av påskliljor, krokus, irisar, hyacinter tillsammans med massor av tulpaner.

I en annan ände hade man gjort en underbar trädglänta med björkstammar och en fond där en uppgående strålande sol fanns, samt  en uppstoppad örn som satt på en trädgren och såg flygfärdig ut.

Överallt fanns små sittplatser i form av stockar att vila sig på för att njut av all blomsterprakt som snart även möter oss ute i naturen.
Det är en verklig leasa för själen att se alla vackra blommor i olika färger trängas med varandra arrangerat på ett smakfullt och naturligt sätt.

Självklart fotade jag en hel del, så jag kan titta på mina blomsterbilder när helst jag vill.

Efteråt satt vi oss i växthusets café  maken och jag bland stora gröna växter och avnjöt en kopp kaffe med en ostmacka. Visst har livet sina små guldstunder.

Ni som bor i Örebro, och trakterna runt omkring vill jag rekommendera  ett besök. Öppet varje dag mellan 11.00-16.00 och det är gratis entré.

Vårkänsla i Örebro

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande