Att vid 60 plus flytta från en invand miljö som man förutom sin studietid bott och verkat i hela sitt liv kan tyckas oförståeligt förrän del , åtminstone är det vad vi möttes av när vi bestämt oss att flytta.

Frågorna från vänner och bekanta var många, men vi hade övervägt noga innan vi tog  beslutet om att flytta till länets residensstad.

Vi tittade på både för och nackdelar med att bo kvar på den lilla orten vi bodde på,  kontra att flytta till den stora staden Örebro. Fördelarna med Örebro övervägde.
Vi hade både jag och maken avslutat  våra arbeten, och vi hade även  innan sålt vårt hus. Föräldrarna var döda, och de vuxna sönderna boendes på annan ort.

Det gäller att nogsamt planera för nästa fas i livet, så därför kände vi att Örebro har allt man kan erbjudas av både service, natur  nöjen och närhet till vård.

Det är mycket att tänka på när man letar ett nytt hem. Bild från Schutterstock.

När vi så ”hittade” en nyrustad lägenhet på drygt 100m2 så tvekade vi inte för en minut, utan bestämde oss på stående fot, något vi inte har ångrat en enda sekund, och snart är det tre ( 3 ) år sedan vår flytt.

Flytten har tvärt emot vad många trodde gett oss många nya vänner och kontakter, politiska uppdrag och i övrigt ett rikt föreningsliv, och så närheten till  en flygplats som snabbt kan ta oss ut i världen.

Självklart är det ett stort plus att dessutom ha gångavstånd till universitetssjukhuset, med tanke på att man  inte blir  yngre, och ingen kommer undan det oundvikliga att rätt vad det är kommer krämporna.

Det gäller verkligen att våga för att vinna, och för vår del blev det en bra vinst, med mycket nytt och spännande innehåll i våra fortsatta liv.

Kvar finns förståss alla minnen med både glädje och sorg  från vår tid i den lilla kommunen med allt vad det innebar, men som jag alltid brukar säga ATT VAR SAK HAR SIN TID!

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande