Att läsa ger både sällskap och kunskap. Utbudet är stort och dagstidningar, veckotidningar, romaner och facklitteratur alla viktiga och bra på sitt sätt.

Det är stunden och innehållet som bestämmer värdet på det du läser. Var befinner du dig helst när du läser en god bok?

 

Vi fick även flera bra boktips med korta recenssioner. Se nedan för inspiration till höstens läsande:

Hundpojken av Eva Hornung, en annorlunda skildring hemlösa i Moskva. Fachinerande för den som har en hund vid sin sida i soffan.

Lena Einhorns bok Siri. Rekommenderar den varmt. Ger en bild av Siri v Essen, Strindbergs första hustru, som egen person.

-Jag läser ROSORNAS KRIG av Leila Meacham. Boken skildrar tre generationer Texasbor på 1900-talet. Lite för romantisk i min smak, men det händer mycket och den ger en god inblick i det hårda livet på bomullsfälten.

The Help av Katherine Stockett, den bok som filmen Niceville bygger på. Otroligt bra !

Merete Mazzarella Resa med rabatt. Om konsten att vara pensionär. En bok med tankar om livet som pensionär skrivet med allvar och humor. Rekommenderas varmt.

Underbara dagar framför oss. Det är Henrik Berggrens bok om Olof Palme, en biografi. Den är objektiv och oerhört fängslande. Varje ledig stund i sommar tog jag tag i boken men den var svår att manövrera i sängen. Jag fick ställa den i ett ministaffli för att klara av den. Fast om Palme tyckte jag inte. Han lät Sträng jaga iväg alla duktiga entreprenörer. Det var fult att tjäna pengar. Minns Pomperipossa.

Kajsa Ingemarsson: “På det fjärde ska det ske” Jag är stor beundrare av denna författare och läser allt hon skriver. Jag rekommenderar den gärna.

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande