Om jag går tillbaka ett halvår i tiden så skulle jag aldrig trott på om någon hade sagt att mina värkande leder skulle må så mycket  bättre av regelbunden träning.

För så var det!  Med skepsis påbörjade jag mina pass på ett av gymmen i stan, eftersom yngsta sonen gav mig  ett träningskort i julklapp. Ärligt talat så tänkte jag att ”nu är jag tvungen” att köra några pass när han kostat på mig en sådan julklapp. Fick en ordentlig instruktion av gymmets instruktör  som också utprovade vilka maskiner som skulle passa min kropp.

Det är aldrig för sent att börja träna! Bild från Schutterstock.com

På den vägen är det mina vänner, jag håller faktiskt på än 1-2 ggr/vecka med min blandade träning som utgör drygt en timme åt gången.
Jag trodde självklart aldrig att jag 60+ någonsin skulle börja på ett gym, men ingenting blir någonsin försent.

Hur som helst så har jag märkt att mina onda leder inte alls värker lika mycket som det gjort under så många år. Inbillning eller ej ? men troligen får de en bättre blodgenomströmning i muskler och leder, och på köpet har jag fått en bättre kondition.
Ibland känns det väldigt trögt att gå dit om sanningen skall fram, men gud så sköööönt det är efteråt, så jag tror jag fortsätter ett tag till för hälsan och glädjens skull.

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande