MF37 Fiskgryta

Receptet är avpassat för 2 personer.

Tillagningstiden är ungefär 30 minuter.

Den här fiskgrytan passar bäst att äta inom 2-3 dagar efter tillagning om det blir mat över.

Om du inte tror att all fisk kommer att gå åt, frys hellre in en bit fisk rå istället.

INGREDIENSER:

2 portioner valfritt gryn/ris
½ purjolök
100 g morötter, 1-2 st
½ zucchini
1 msk smör
1 pressad vitlöksklyfta
1 burk passerade tomater, 400 ml,
1 dl crème fraiche
½ msk buljongpulver
1½ tsk curry
½ tsk timjan
ca 300 g koljafilé
½ tråg sugarsnaps, 75 g

TILLAGNING:

1. Koka ris/gryn till 2 personer.

2. Fiskgryta (gryta med lock):

  • Skölj och skär ½ purjolök i 1 cm breda skivor.
  • Skala och skär 100 g morötter (1-2 st) i ½ cm breda slantar.
  • Skär ½ zucchini i 1 cm breda halvmånar.
  • Smält 1 msk smör i grytan. Tillsätt purjon, morötterna, zucchinin och 1 pressad vitlöksklyfta.
  • Fräs på medelvärme i 3 min.
  • Tillsätt 1 burk passerade tomater (400 ml), 1 dl crème fraiche, ¼ dl vatten, ½ msk buljongpulver (alt. ½ tärning), 1½ tsk curry, ½ tsk timjan, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i grytan.
  • Låt puttra i 3 min.
  • Skär ca 300 g koljafilé i 3-4 cm stora tärningar och krydda med 2 krm salt.
  • Tillsätt fisken och ½ tråg sugarsnaps (75 g) i grytan och låt puttra på svag värme under lock i 5-7 min.

3. Servera tomat- & curryfiskgrytan med riset/grynen. 

 

Smaklig måltid!!

Receptet kommer från MIDDAGSFRID.

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande