Thailand idag

Som ni kanske har anat är MittNu´s redaktion i Thailand idag.

IO Thailand idag RadiorostHäromdagen hände något oväntat. Jag fick ett mail från Bernt Nilsson, redaktör för Thailand-idag. Han ville intervjua mig om MittNu i sin webbradio. Naturligtvis sa jag JA, tänk att få prata om MittNu och inte bli avbruten.

Snabbt in på Google och letade. Men vem är Bernt Nilsson och vad är Thailand-idag?? Jag hittade en hel del, och följde upp med en intervju ….

I programserien ”Ordet är fritt” får skandinaviska företag eller personer i Thailand möjlighet att presentera sig. Och nu var det min tur att presentera MittNu.

 

Intervju

Jag fick ett mail med frågor och så fick jag lämna musikförslag. Bernt ringde upp via Skype, för han var ju i nordöstra Thailand och jag i sydöstra. Och vi hade ett timslångt avslappnat samtal. Resultatet kan du lyssna på om du trycker på play-knappen.

Ingrid Österberg på MittNu

Thailand-idag.asia / Ordet är fritt

 

Thailand-idag.asia

IO Thailand idag loggo fyrkantThailand-idag sänder webbradio dygnet runt. De vänder sig till skandinaver i Thailand och thailändare i Skandinavien. Där hittar du lättlyssnad musik och nyheter från Skandinavien varvat med egna produktioner. På Thailand-idag finns också ett digitalt resemagasin, en hemsida och Facebook.

På Facebook- och hemsidan finns nyheter och lite information om programmen tillsammans med länkar till de som varit med i programmen. Där kan man läsa om Thailand med många goda tips och råd om hur man får ett bra liv i sitt nya hemland eller kanske ett minnesvärt besök som turist. I programarkivet hittar du alla inspelade program och länkar till alla som varit med i radion.

Och så finns det digitala resemagasinet, helt intriktat på resor och upplevelser i Thailand.

“Huvudstudion finns i Khunhan som ligger i Si Saket på gränsen till Kambodja. Annars har jag en resedator som jag tar med mig och jag jobbar även via iPad eller mobil.” berättar Bernt.

Sedan sex år tillbaka sänder de via webben och de har idag 3-4000 lyssnare varje dag – en skara som hela tiden växer och idag finna lyssnarna i 31 länder runt om i världen.

IO Thailand idag 1Bernt Nilsson ÄR Thailand-idag, verkligen en alltallo. Det är hans stora hobby, även om han får hjälp utifrån ibland, och så har det varit i 7 år. Från början var det affärsidé som skulle förverkligas. Tanken var att webbradion skulle bli reklamfinansierade. Men där blev det stopp, Bernt hade inget arbetstillstånd och då kunde han inte heller tjänade några pengar.

Min erfarenhet säger mig att Bernt har fullt upp. Även om han är pensionär har dygnet bara 24 timmar.

 

“Eftersom jag trivs med det jag gör är det inga problem – jag har så himla roligt när jag jobbar och får prata med så många intressanta människor – som du Ingrid.” tycker han.

Om du vill lyssna på webbradio eller botanisera på sidan, klicka på LÄNKEN.

 


 

Bernt Nilsson

Bernt bor i Thailand året runt. En före detta Kirunabo som inte gillar vinter. Isaan i nordöstra Thailand är hans Paradis.

“Det stämmer – och jag har lovat mig själv att aldrig mer uppleva snö och snålblåst – men lite kyligt väder kommer jag inte undan ens här i Thailand …

Han är gift med Nok, en thailändska, sedan drygt 3 år men de har levt tillsammans i 5 år. I familjen ingår också Noks 16-åriga dotter.

Familjen bor i Khunhan i Noks lilla hus som han ”rustat upp” till västerländsk standard. De har köpt en gammal bil (200.000 baht) som de reser mellan Khunhan – That Phanom – Pattaya – Rayong med.

 


IO Thailand idag ASSANIO Thailand idag BerntoNokIO Thailand idag Vart_hem

 

 

 


 

”I Thailand kan man leva ett gott liv på den svenska pensionen”, säger Bernt.

That Phanom jobbar Bernt som volontär på Norwegian Helping Hand. Norwegian Helping Hand tar hit kasserade (nästan felfria) rullstolar från Skandinavien och delar ut till behövande i Thailand – främst Pattaya och That Phanom.

”På Alla Hjärtans Dag åker jag ”hem till byn” med två chokladaskar till dottern och frugan” avslutar han.

 

IMG_0487SKRIBENT: Ingrid Österberg
FOTO: joninasaan.com, asiajet.fr, Bernt Nilsson

Om du vill läsa mera om eller av Ingrid, gå till hennes blogg. KLICKA HÄR!

 

 

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande