MF34 Svampcannelloni

Receptet är avpassat för 2 personer.

Tillagningstiden är ungefär 45 minuter.

Svampcannellonin går bra att frysa om det blir mat över. Salladen bör ätas upp inom 1-2 dagar. Servera dressingen vid sidan av så håller salladen lite längre i kylen.

 

INGREDIENSER:
1 ask champinjoner, 250 g
1/3 purjolök
1 msk + 1 tsk smör
½ tsk timjan
1 ask keso, 250 g
1 flaska passerade tomater, 400 ml
1 dl crème fraiche
2 vitlöksklyftor
1 tsk flytande honung
1 fp färska lasagneplattor, 125 g
½ påse riven västerbottensost, 75 g
½ tråg salladsmix, 35 g
50 g rödlök, ½-1 st
ca 150 g körsbärstomater
½ knippe rädisor, 50 g
1 msk olivolja
½ msk vitvinsvinäger

TILLAGNING:

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Fyllning (stekpanna):

  • Hetta upp stekpannan.
  • Hacka 1 ask champinjoner (250 g) och lägg i pannan allteftersom.
  • Stek svampen (utan matfett) på hög värme i 5 min.
  • Skölj och strimla 1/3 purjolök (vita delen).
  • Tillsätt purjon och 1 msk smör i stekpannan med svamp och fräs i ytterligare 3 min.
  • Blanda ner ½ tsk timjan, ½ tsk salt, 2 krm svart- peppar och 1 ask keso (250 g) i pannan och ställ åt sidan.

3. Tomatsås (bunke):

Blanda 1 flaska passerade tomater (400 ml), 1 dl crème fraiche, 2 pressade vitlöksklyftor, 1 tsk flytande honung, ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar i bunken.

4. Cannelloni (ugnsform 15×20 cm):

  • Smörj formen med 1 tsk smör.
  • Lägg 1 fp färskalasagneplattor (125 g) på bänken och fördela fyllningen i mitten av plattorna.
  • Rulla ihop och lägg rullarna med skarven nedåt i formen.
  • Häll tomatsåsen över cannellonin i formen och toppa med ½ påse riven västerbottensost (75 g).
  • Gratinera i mitten av ugnen i 15-20 min.

5. Sallad (skål):

  • Skölj ½ tråg salladsmix (35 g).
  • Skär 50 g rödlök (½-1 st) i tunna halvmånar.
  • Halvera ca 150 g körsbärstomater.
  • Skär ½ knippe rädisor (50 g ) i tunna skivor.
  • Blanda grönsakerna i skålen och ringla över 1 msk olivolja, ½ msk vitvinsvinäger, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar.

6. Servera cannellonin med salladen.

Smaklig måltid!!

Recept är kommer från MIDDAGSFRID.

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande