Studio 64 tar strid mot bakterierna!

Har vi gått för långt? Håller vi på att tvätta oss sjuka?

Ja, det menar Micke här i Studio 64:s Hygienpodd. Och slår in på spåret att en viss bakterieflora faktiskt är nyttig, och att vi utan den allt oftare drabbas av allergier. Absolut! Nickar Nicke och Perre instämmande.

Men när de sen lägger sina egna hygienkort på bordet blottar sig stora revor i uppfattningen om vad som är “normal” hygien. Hur ofta bör man t ex duscha? Varje morgon! menar Nicke och Perre. När man känner behov av det, tycker Micke, och då kan det bli allt från två till fem gånger i veckan.

På det följer ett blottläggande av medlemmarnas egen kroppsvård, från munhåla till skrev – och fötter (usch? Man är inte tvungen att lyssna). I en värld där vi drunknar av parfym-, tvätt- och bakteriedödande reklam! Som om vi vore rädda för oss själva. Så var går gränsen mellan snusk och hygien? Mellan vilde och civiliserad?

Vill vi gå runt hårlösa och rosendoftande? Eller är skäggens återkomst ett tecken på bakteriernas smygande återintåg. Medan underliv och mansbröst rakas och vaxas. Och är det bra att skölja näsan som yogisarna gör, hur ställer vi oss till daglig tarmsköljning, och vart tog bidéerna vägen?

Hur många vet att lördag betyder tvättardagen, bara en (!) gång i veckan. Och Stora lögardagen bara var en gång om året. Men så dog man yngre förr också.

 

Hör Studio 64 orientera sig fram mellan olika hygienföreställningar, till torrborstning och arabiska hamam! Så skönt! För att sen avsluta med tvålfagre Billy J Kramers “Bad to me”.

 


LYSSNA genom att trycka på den liggande trekanten!

0 kommentarer

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

IÖ Studio 64Text: Michael Flygare
Foto: pixabay.com

Om du vill lyssna på andra avsnitt från Studio 64, klicka här LÄNK

 

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande