Vad händer efter döden?

 

Vad händer då? Ingen som vet. Utom dom stora världsreligionerna förstås! Där är det paradiset som gäller. Och himlen.

Var den nu ligger, som Nicke undrar, ungefär som det rör sig om orientering. Åt vilket håll ska vi kuta? Då är det lättare med helvetet. I underjorden.

Eller så föds man bara på nytt. Och nytt. Och man kan undra över vad man gjorde i det förra livet. Och vad man var för nåt då. Kanske var man på nån annan planet. I ett parallellt universum. Varför inte!

Eller så är det bara ridån ner! Helt svart – och inget mer. Men vadå inget mer? För vad är ‘inget’? Det måste väl ändå varav något. Om än ingenting.

Ni förstår att det trasslar till sig. I en ångestknut. För man vill ju ändå leva, fast kanske inte hur länge som helst. Och man kommer in på början och slut. Och evigheten. Och att ändå Einstein “trodde på Gud”….och inte på slumpen som kvantfysikerna. För – “Gud spelar inte tärning” som han sa. Och menade att det finns “en mening”.

Men är det ändå inte bara så – att vi inte fattar nåt alls? Kastar Micke in. Att vi är skapta för att tänka i motsatser, för utan under finns inget över.

 

Och utan början finns inget slut. Så enkelt är det. Bara att gilla läget! Slår Perre fast. Och han och Micke, som båda sjunger gospel, avslutar med den härligt trösterika “I’ll fly away”.

Lyssna! Om ni törs….

 


LYSSNA genom att trycka på den liggande trekanten!

IÖ Studio 64Text: Michael Flygare
Foto: pixabay.com

Om du vill lyssna på andra avsnitt från Studio 64, klicka här LÄNK

 

1 kommentar

  1. XYZ

    Tack Pojkar för att ni valde döden för er pod. Jag kunde vara er gamla mamma, men jag delar helt och fullt både er tro och era tvivel. De flesta i min närhet undviker sorgfälligt allt tal om döden ju närmare den kommer mig. Tyvärr.
    En sak är säker: Att i evighet “sitta på ett moln och spela harpa” är väl en bra bild av helvetet. Och helt visst vore det skönt om man hade en tro som man kunde tro på…
    “Gud spelar inte tärning” (Einstein) men nog är det märkliga resultat Gud och skyddsänglarna kommer fram till i världens alla katastrofsituationer. Det lutar nog åt tärningsspel…

    Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande