En god soppa sitter aldrig fel!
Det här behövs till soppa för tre:
- 1 stor hackad gul lök
- 1 liten strimlad purjo
- 1 squash på ca 800 g
- 6 dl hönsbuljong (tärning)
- ½ tsk örtsalt
- svartpeppar, gräslök
- 1 dl hackad persilja
- 1 dl crème fraiche
- timjan
- 2 msk olivolja
Gör så här:
- Skala squashen om skalet är grovt – annars behövs det inte. Dela squashen längs med – gröp ur kärnhuset med en tesked och skär fruktköttet i centimetertjocka halvmånar.
- Fräs lök och purjo mjuka i olivolja i en tjockbottnad kastrull utan att de tar färg och slå på buljongen.
- Strö över örtsaltet och litet timjan.
- Koka under lock ca 20 minuter.
- Vispa ned crème fraiche i den färdiga soppan och smaka eventuellt av med litet salt och svartpeppar.
- Strö över klippt persilja och gräslök.
Servera med gott bröd och ost.
Receptet har hämtats från Familjen Hedbergs kokbok.