En god soppa sitter aldrig fel!

Det här behövs till soppa för tre:

  • 1 stor hackad gul lök
  • 1 liten strimlad purjo
  • 1 squash på ca 800 g
  • 6 dl hönsbuljong (tärning)
  • ½ tsk örtsalt
  • svartpeppar, gräslök
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl crème fraiche
  • timjan
  • 2 msk olivolja

 

Gör så här:

  1. Skala squashen om skalet är grovt – annars behövs det inte. Dela squashen längs med – gröp ur kärnhuset med en tesked och skär fruktköttet i centimetertjocka halvmånar.
  2. Fräs lök och purjo mjuka i olivolja  i en tjockbottnad kastrull utan att de tar färg och slå på buljongen.
  3. Strö över örtsaltet och litet timjan.
  4. Koka under lock ca 20 minuter.
  5. Vispa ned crème fraiche i den färdiga soppan och smaka eventuellt av med litet salt och svartpeppar.
  6. Strö över klippt persilja och gräslök.

Servera med gott bröd och ost.

Receptet har hämtats från Familjen Hedbergs kokbok.

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande