VERKTYGSLÅDANS OLIKA FACK

Fack 1 är viktigast och innehåller redskap som utgör grunden för din släktforskning. De redskap som gör att du kommer åt alla officiella originalarkiv som du behöver för att släktforska. För enkelhetens skull kan vi kalla det för KYRKBÖCKER.

I sidofack 1A finns också lite redskap som gör att du kan ta del av visst material som andra har sammanställt grundat på de officiella originalarkiven – vi kan kalla det för DATABASER.

I sidofack 1B finns lite grannlaga prylar som du skall vara försiktig med eftersom de kräver lite erfarenhet och kunskap för att använda – vi kallar det för SLÄKTUTREDNINGAR.

Fack 2 innehåller de redskap som du behöver för att registrera, dokumentera, systematisera och underhålla din släktforskning – vi kallar det SLÄKTFORSKNINGSPROGRAM.

För att läsa vidare KLICKA HÄR.

För att komma till en översikt av samtliga inlägg i släktforskningskursen, KLICKA HÄR.

Pedagogisk målning av helvetets fasor som är målat över orgelläktaren i Järnboås kyrka (T). Detta var det minne kyrkobesökare och konfirmander fick bära med sig när man lämnade kyrkan. Målningen är från 1745 och målades över 1795 och återupptäcktes vid restaurering 1959.

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande