Sittplats – var god dröj

 

Enligt en artikel i Norrköpings Tidningar, kommer världens befolkning i värsta fall uppgå till 13 miljarder människor år 2100. Siffran är hämtad från en sammanställning av rapporter som tagits fram av FN:s befolkningsavdelning (UNPD).

13 miljarder är väldigt många människor.

Den stora ökningen kommer att ske i världens fattigaste länder. Afrika har redan i dag en stor befolkning, som kommer att öka till 4,4 miljarder, vid sekelskiftet. Även i Mellanöstern väntas en kraftig ökning.

Det här är inget som vi bara kan rycka på axlarna åt. De yngsta av våra kära släktingar, kommer att vara mitt uppe i de följder som oundvikligen blir fallet.

 

Flyktingvågen vi upplevde 2015 kommer att verka nästan idyllisk, jämfört med de massiva flyktingströmmar som följer av att människor inte längre har varken mat, vatten eller utrymme.

I Sverige finns det fortfarande gott om plats. Vår yta räcker just nu till 22 personer per kvadratkilometer, ganska glesbefolkat alltså. Det är värre i Holland, där bor det drygt 400 personer per km2

 

Tyvärr kommer vi också att få säga farväl till den biologiska mångfalden, då särskilt i Afrika. Den snabbt ökande befolkningen kräver utrymme, som alldeles säkert, kommer att gå ut över nationalparkerna och regnskogen. Det är bekymmersamt, för vi behöver den biologiska mångfalden för att överleva.

En svår framtid med våld, inbördeskrig och etnisk resning ligger framför oss.

 

Nu till något helt annat som man brukar säga.

Forskare är säkra på att det går att odla potatis på Mars.

Som den inbitna potatisälskare jag är, ställer jag gärna upp som provsmakare, av de himmelska knölarna. Transporten blir besvärlig, men för den som väntar på något gott är ingen resa för lång.

 

Källa: NT-ÖD, Wikipedia

 

.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

LE ProfilbildSKRIBENT: Lars Ek
FOTO: pixabay.com 

Om du vill läsa mera om eller av Lars, gå till hans blogg. KLICKA HÄR!

 

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande