MF29 Sej i sås

Receptet är avpassat för 2 personer.

Tillagningstiden är ungefär 35 minuter.

Tillagad fisk blir inte så rolig upptinad, så frys hellre in en fiskbit rå ifall du tror att inte allt kommer att gå åt. Fisk skuren i tärningar tinar snabbt i varm soppa..

INGREDIENSER:

2 portioner ris/gryn
50 g rödlök, ½-1 st
1 msk smör
1 dl vispgrädde
1 tsk majsstärkelse
1 msk dijonsenap
½ msk buljongpulver
1½ krm vitpeppar
1 fp gräslök, 20 g
ca 300 g sejfilé
½ cosmopolitansallad
10 körsbärskvisttomater, 80 g
1 avokado
1 msk neutral olja
½ msk vitvinsvinäger

TILLAGNING:

1. Sätt ugnen på 225 °.

2. Koka ris/gryn till 2 personer.

3. Sås (liten kastrull):

  • Finhacka 50 g rödlök (½-1 st).
  • Smält 1 msk smör i kastrullen och fräs löken på medelvärme i 5 min.
  • Tillsätt 1 dl vispgrädde, 1 dl vatten, 1 tsk majsstärkelse, 1 msk dijonsenap, ½ msk buljongpulver (alt. ½ tärning) och 1 krm vitpeppar i kastrullen.
  • Koka upp och låt puttra på låg värme i 2 min.
  • Klipp ner ½ fp gräslök (10 g) i såsen och blanda om.

4. Fisk (ugnsform 20 x 30 cm):

  • Krydda ca 300 sejfilé med 1½ krm salt och ½ krm vitpeppar.
  • Lägg fisken i formen, häll över såsen och stek i mitten av ugnen i ca 15 min.

5. Sallad (skål):

  • Strimla ½ cosmopolitansallad.
  • Halvera 10 körsbärskvisttomater (200 g) och halvera, kärna ur och gröp ur 1 avokado. Tärna avokadon och lägg grönsakerna i skålen.
  • Ringla över 1 msk neutral olja, ½ msk vitvinsvinäger, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar.

6. Ta ut fisken ur ugnen och klipp över ½ fp gräslök (10 g). Servera med riset/grynen och salladen.

Smaklig måltid!!

Recept är kommer från MIDDAGSFRID.

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande