Samma färg

Om alla människor hade samma hudfärg, skulle många av dagens problem inte finnas. Den Store Skaparen, alternativt evolutionen hade chansen, men tog den inte. Är det möjligt att en sådan lösning skulle få slut på främlingsfientlighet och utanförskap? Skulle det till och med kunna ena mänskligheten och få slut på alla krig.

Mitt förslag är införandet av svenska arméns standardfärg, Grå-Brun-Grön, förkortas GrBrGr.

Då skulle vi inte behöva några kläder, alla vore väl kamouflerade ändå. Slut med barnarbete inom textilen och smutsig bomull från Ukraina. Tyvärr slutet för alla klädaffärer också, men regeringen får väl införa något slags omskolningsprogram.

Folk skulle bara synas i städerna dagtid. På natten skulle de praktiskt taget vara osynliga. Det skulle kunna betyda att en hel yrkeskår, de hårt arbetande inbrottstjuvarna, skulle få ett rejält lönepåslag.

ÄLE Kamoflage kattven landsbygdsbefolkningen skulle helt smälta samman med naturen. Då kan regeringen lägga ned hela landsbygden med motiveringen, att där syns ändå inget folk. Det vore mycket effektivare än att som nu, försöka göra det via budgeten.

Om vi skulle löpa hela linan ut, så borde vi också tala samma språk. Mitt förslag på den punkten är renodlad kanslisvenska. Då skulle de flesta språkliga konflikter försvinna. Försök själva att gräla på kanslisvenska, så får ni se hur lätt det är.

Nu är ju mitt förslag inte genomförbart. Hela idén med kamouflage är oregelbunden framtoning. Oundvikligen skulle en del personer bli gröna i ansiktet. Det skulle göra dem till tacksamma offer för mobbing. Vem vill se ut som en festprisse dagen efter festen, hela tiden.

Det vore enklare om vi filade lite på konsten att umgås med varandra.

Tolerans och förståelse, är nog lika effektivt som samma hudfärg. Eller vad tror ni?

LE ProfilbildSKRIBENT: Lars Ek FOTO: pixabay.com    Om du vill läsa mera om eller av Lars, gå till hans blogg. KLICKA HÄR!

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande