MF30 Saftiga biffar

Receptet är avpassat för 2 personer.

Tillagningstiden är ungefär 45 minuter.

Den här rätten passar bäst att ätas inom 2-3 dagar om det blir mat över. Om det blir biffar över går de utmärkt att frysa in. 

Biffarna går utmärkt att grilla om ni har möjlighet till det.

INGREDIENSER:

250 g potatis
1 bakpotatis
2 msk olivolja
50 g rödlök, 1 st
1 msk ströbröd
1¼ msk svensk senap
ca 250 g blandfärs
1 msk smör
2 dl gräddfil
1 äpple
½ romansallad
½ ask körsbärstomater, 125 g
½ zucchini
2 tsk vitvinsvinäger

TILLAGNING:

1. Potatis (ugnsplåt):

  • Sätt ugnen på 250°.
  • Skölj och skär 250 g potatis och 1 bakpotatis i 1 cm breda klyftor.
  • Lägg potatisen på plåten, ringla över 1 msk olivolja, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.
  • Rosta högt upp i ugnen i 25-30 min.

2. Biffar (liten skål + stor bunke):

  • Finhacka 50 g rödlök (1 st) och lägg hälften av den hackade löken i skålen (till såsen).
  • Blanda 1 msk ströbröd med ½ dl vatten, ½ msk svensk senap, ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar i bunken.
  • Tillsätt resten av den hackade löken och ca 250 g blandfärs i bunken, blanda ihop och forma färssmeten till 4 biffar.

3. Biffar (stekpanna):

  • Smält 1 msk smör i stekpannan och stek biffarna på medelhög värme i 3 min/sida.

4. Äppelröra (skål):

  • Blanda 2 dl gräddfil med ¾ msk svensk senap och 1 krm salt i skålen med löken.
  • Halvera, kärna ur och skär 1 äpple i 1 cm stora tärningar.
  • Blanda ner äpplet i gräddfilssåsen.

5. Sallad (skål):

  • Skölj och strimla ½ romansallad.
  • Halvera ½ ask körsbärstomater (125 g).
  • Hyvla ½ zucchini.
  • Blanda salladen, zucchinin och tomaterna i skålen och ringla över 1 msk olivolja, 2 tsk vitvinsvinäger, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar.

6. Servera biffarna med äppelröran, den ugnsrostade potatisen och salladen.

Smaklig måltid!!

Recept är kommer från MIDDAGSFRID.

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande