2 personer

Tips och planering

Frys in/ ta tillvara

Rätten går att frysa om det blir mat över. Annars bör maten förvaras i kylen och ätas upp inom 2-3 dagar efter tillagning.

Ruccolapestopasta med viltkorv

Förbered

Skär champinjoner i förväg (punkt 3). Förvara i en täckt bunke i kylen över natten. Ställ fram pasta, vitlök och olivolja samt salt och peppar.

Spara tid

Den här rätten lagas till stor del i ugnen, vilket gör att du har händerna fria till annat.

Ingredienser:

1 dl + 1 msk olivolja
1 tråg rucola, ca 70 g
½ ask champinjoner, 125 g
1 gul lök
240 g viltkorv
2 portioner pasta
100 g parmesan, påse eller färskriven
1 vitlöksklyfta
1 ask körsbärstomater, 250 g

Köksredskap:

Kniv, skärbräda, måttsats,

kastrull, ugnsform, stavmixer, mixerbunke,

vitlökspress

Så gör du:

1. Koka upp 3 liter vatten med 1 msk salt i en stor kastrull (till pastan).

2. Sätt ugnen på 250°. Ta fram en ugnsform (20 x 30 cm). Skölj 1 tråg rucola (70 g).

3. Skär ½ ask champinjoner (125 g) i klyftor. Hacka 1 gul lök. Skär 240 g viltkorv i 2 cm breda slantar. Blanda grönsakerna med korven i formen och ringla över 1 msk olivolja, 2 krm salt och ½ krm svartpeppar. Stek högt upp i ugnen i 15-20 min.

4. Koka valfri pasta (gärna bandpasta) till 2 personer (ca 170 g).

5. Pesto: Mixa 1 riven ost (100 g), hälften av rucolan, 1 dl olivolja, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar med en stavmixer i en mixerbunke.

6. Halvera 1 ask körsbärstomater (ca 250 g).

7. Blanda pastan och sockerärtorna med rucolapeston, de ugnsstekta grönsakerna, korven, körsbärstomaterna och resten av rucolan. Klart att servera!

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande