MF32 Kycklingfile

Receptet är avpassat för 2 personer.

Tillagningstiden är ungefär 45 minuter.

Den här rätten passar bäst att äta inom 2-3 dagar efter tillagning om det skulle bli mat över.

Kycklingfiléerna går bra att lägga på grillen.

INGREDIENSER:

ca 800 g blomkål
2½ msk olivolja
1 påse pumpafrön, 50 g
½ dl ströbröd
ca 300 g kycklingfilé
1 msk smör
2 portioner valfritt gryn
½ tråg babyspenat, 35 g
100 g körsbärstomater
½ dl crème fraiche
2 dl turkisk yoghurt
1 msk dijonsenap
¾ msk vitvinsvinäger
1 vitlöksklyfta
50 g rödlök, ½-1 st

TILLAGNING:

1. Blomkål (djup ugnsplåt):

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Skär ca 800 g blomkål i 1 cm breda skivor och lägg på ugnsplåten.
  • Ringla över 2½ msk olivolja, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar.
  • Stek i mitten av ugnen i 15 min.

2. Pumpafröströssel (stekpanna + liten skål):

  • Torrosta 1 påse pumpafrön (50 g) och ½ dl ströbröd i stekpannan i ca 3 min (utan att det bränns vid) på medelhög värme.
  • Lägg i skålen.

3. Kyckling (stekpanna):

  • Halvera ca 300 g kycklingfilé på längden och krydda med 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.
  • Smält 1 msk smör i pannan och stek kycklingfiléerna på medelhög värme ca 3 min/sida.
  • Ta ut plåten med blomkålen och lägg på kycklingfiléerna.
  • Stek mitt i ugnen i ytterligare 10-15 min.

4. Koka valfritt gryn (gärna bulgur) till 2 personer.

  • Skölj ½ tråg babyspenat (35 g).
  • Halvera 100 g körsbärstomater.

5. Sås (liten skål):

  • Blanda ihop ½ dl crème fraiche, 2 dl turkisk yoghurt, 1 msk dijonsenap, ¾ msk vitvinsvinäger, 1 pressad vitlöksklyfta, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i skålen.
  • Finhacka 50 g rödlök (½-1 st) och blanda ner i såsen.

6. Blanda den rostade blomkålen, spenaten och tomathalvorna i en skål.

  • Servera blomkålssalladen, grynen och kycklingen med såsen.
  • Strö pumpaströsslet över kycklingen innan servering.

Smaklig måltid!!

Recept är kommer från MIDDAGSFRID.

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande