MF32 Rödspätta

Receptet är avpassat för 2 personer.

Tillagningstiden är ungefär 30 minuter.

Den här rätten passar bäst att äta inom 2-3 dagar efter tillagning om det skulle bli mat över.

INGREDIENSER:

300 g potatis
150 g morötter, 2-3 st
2 tsk + 1 mskolivolja
½ tråg babyspenat, 35 g
1 fänkål
1 äpple
2 msk smör
1½ msk vetemjöl
1½ dl crème fraiche
1 tsk buljongpulver
ca 300 g rödspättafilé
1 fp gräslök, 20 g

TILLAGNING:

1. Sätt ugnen på 225°. Koka 300 g potatis.

2. Morötter (ugnsform 15×20 cm):

  • Skala och halvera 150 g morötter (2-3 st).
  • Lägg morötterna i formen, ringla över 2 tsk olivolja, ½ krm salt och ½ krm svartpeppar.
  • Stek i mitten av ugnen i ca 15 min.

3. Sallad (skål):

  • Skölj ½ tråg babyspenat (35 g).
  • Ansa och finstrimla 1 fänkål. (Fänkål kan med fördel hyvlas med mandolin för att få strimlorna så tunna som möjligt.)
  • Skär 1 äpple i tunna klyftor.
  • Blanda spenaten, fänkålen och äpplet i skålen och ringla över 1 msk olivolja, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.

4. Rödspätta (traktörpanna med lock):

  • Smält 2 msk smör i pannan och vispa ner 1½ msk vetemjöl och 1½ dl vatten.
  • Tillsätt 1½ dl crème fraiche, 1 tsk buljongpulver (alt. ¼ tärning) och 1 krm svartpeppar.
  • Låt koka upp och sedan sjuda i ca 3 min.
  • Krydda ca 300 g rödspättafilé med ½ tsk salt och tillsätt i pannan med sås.
  • Sjud under lock i ca 5 min.
  • Hacka 1 fp gräslök (20 g). Strö gräslöken över fisken precis innan servering och låt allt bli varmt, ca 1 min.

5. Servera rödspättan i såsen, potatisen och de ugnsrostade morötterna med äpple- &
fänkålssalladen.

Smaklig måltid!!

Recept är kommer från MIDDAGSFRID.

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande