RESOR OCH UTFLYKTER

I den så kallade rekordgenerationen, födda 1945–54, uppger 70 procent av 3.000 tillfrågade i en enkät gjord av Kairo Future att de kommer att resa mer utomlands som pensionärer. Till skillnad från chartern där man åker ifrån något, kyla eller arbete, åker vi till något där man kan uppleva saker. Så här kommer en salig blandning av upplevelsen. Lusten (och plånboken) styr.

Finns det flera än 4 inlägg inom varje område, klicka på ”Äldre inlägg”. Då kommer resten fram.

RESOR INOM SVERIGE

Svensk historia – i förbifarten

Fler och fler svenskar väljer att semestra på hemmaplan – detta förmedlades nyligen i tidningar i TV:s nyhetsprogram. Själva har vi just kommit tillbaka efter två veckors stug- och vandrarhemsliv i Småland och på Öland.

läs mer

Noaks Ark på Svalbard

Nordgen är ett kunskaps- och skyddscentra för att bevara och säkra sund biologisk mångfald i världen, nu och i framtiden. Litet av berättelsen om syndafloden i Bibelns första Mosebok …

läs mer

Vikingarnas stad

Återigen är jag på besök i Lund. Det är inte första gången och heller inte den sista. Vid varje besök kan jag inte undgå att hänföras av stadens utstrålning.

läs mer

RESOR INOM EUROPA (utom Sverige)

Djurparadiset Loro Parque på Teneriffa

Parken räknas till en av världens bästa djurparker med tigrar gorillor och ett av världens största pigvincenter. Loro Parque är dessutom en av världens mest populära och välskötta djurparker och har särskilda program för att bevara utrotningshotade arter.

läs mer

I Edens lustgård

För ett par veckor sedan återkom vi efter att besökt sagoön Teneriffa. Vi har varit där tidigare men då på den södra delen, närmast Afrikas kust, den här gången valde vi den norra delen.

läs mer

RESOR UTOM EUROPA 

Annons Volontärresor MINDRE

ANNONSERA HÄR?
SÖK ÄMNESOMRÅDE

SÖK SKRIBENT

Vill du ha vårt nyhetsbrev? Anmäl dig här!

BRA LÄNKAR

Podcast för 60-plussare

Studio 64


° ° ° ° °

Nättidning för 60+

Nyfiken Grå


° ° ° ° °

BeBå Hälsojournalen 4


° ° ° ° °

Släktforskning för noviser

Nyfiken Grå


° ° ° ° °

Sök- och informationstjänst kring boende, service och omsorg för seniorer

° ° ° ° °

Podcasten med de äldres berättelser om sig själva

Punschverandan


° ° ° ° °

Share This