Snart lackar det mot jul vilket inte kan ha undgått någon. Själv gillar jag mycket  av adventspysslet, vilket jag gjort i hela mitt liv. Jag finner ro och glädje att få pynta och att tända massor med ljus. Numera behöver jag  heller inte  stressa i juletid vilket jag känner stor tacksamhet för, så på så sätt har det blivit ändå roligare.

Jag kommer med detta  osökt  in på min barndoms jular som jag minns med stor glädje. Mamma och en väninna stöpte ljus, och mamma stoppade också korv, och gjorde sylta, så vi fick alltid  god  hemlagad julmat.. Mamma bakade även  saffransbröd och  goda kakor, och så  gjorde hon  också en fantastiskt god knäck. Den knäcken är helt out standing, och jag gör den fortfarande, så därför vill jag ge er receptet på den här nedan.

3 dl socker,3 dl sirap, 3dl vispgrädde, hackad mandel, ( så mycket man själv önskar).

Blanda samman allt i en tjockbottnad kastrull och koka under omröring, till knäcken stelnar vid vattenprov. Färgen på knäcken är då mörkbrun, ( ej för mörk), tar ca 30 min.

Häll upp i små formar ( måste gå fort!)

Särskilt obs! Häll i den hackade mandeln mot slutet. Mycket viktigt att röra hela tiden, ha ej för stark värme!   

Lycka till

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande