MF35 Potatisfrittata

Recept är avpassat för 2 personer.

Tillagningstiden är ungefär 45 minuter.

Denna rätt (förutom salladen) kan frysas in om det blir mat över.

 

INGREDIENSER:

2 msk olivolja
½ msk flytande honung
2½ tsk timjan
½ tsk kinesisk soja
ca 300 g kycklingfilé
100 g gul lök, 1-2 st
300 g potatis
½ msk smör
4 ägg
1 tråg machésallad, 70 g
1 orange paprika
1 strut rädisor, 125 g
½ msk vitvinsvinäger
½ fp fetaost, 75 g

TILLAGNING:

1. Sätt ugnen på 225 °.

2. Kyckling & marinad (ugnsform 15×20 cm):

  • Blanda 1 msk olivolja, ½ msk flytande honung, 1 tsk timjan, 1 krm salt, ½ tsk kinesisk soja och 1 krm svartpeppar direkt i formen.
  • Blanda ca 300 g kycklingfilé med marinaden i formen och stek i mitten av ugnen i 20-25 min (eller till kycklingens innertemperatur är 70°).

3. Fyllning (traktörpanna med lock):

  • Skala och skär 100 g gul lök (1-2 st) och 300 potatis i tunna halvmånar.
  • Fräs löken och potatisen i ½ msk smör i traktörpannan på medelhög värme i ca 5 min.

4. Under tiden – Äggblandning (bunke):

  • Vispa ihop 4 ägg, 2 msk vatten, ½ krm salt, 1½ tsk timjan och 2 krm svartpeppar i bunken.
  • Häll äggblandningen över potatisen och löken i traktörpannan, sänk till låg värme och låt frittatan stelna under lock 15-17 min.

5. Sallad (skål):

  • Skölj 1 tråg machésallad (70 g).
  • Tärna 1 orange paprika.
  • Skär 1 strut rädisor (125 g) i tunna skivor.
  • Lägg alla grönsakerna i skålen och ringla över 1 msk oliv- olja, ½ msk vitvinsvinäger, 1 krm salt, 1 krm svartpeppar och blanda runt.

6. Smula ½ fp fetaost (75 g) över potatisfrittatan och servera den med salladen och den timjansmarinerade kycklingen.

Smaklig måltid!!

Receptet kommer från MIDDAGSFRID.

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande