Tips och planering

Frys in/ ta tillvara

Det går att frysa in pastarätter som denna, men den passar bäst att äta upp inom 2-3 dagar efter tillagning om det skulle bli över.

Pasta puttanesca

Sardeller

Dessa används som smaksättning. Den som vill äta rätten helt vegetariskt kan utesluta dem.

 

Ingredienser:

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 ask sardeller, 53 g
1 msk olivolja
1 burk hela tomater
½ tsk oregano
1 kruka persilja
1 tråg färsk tagliatelle, 250 g
1 burk kalamataoliver, 290 g
Parmesan,100 g antingen påse eller riv själv

Köksredskap:

Kniv, skärbräda, måttsats, 2 kastruller

Så gör du:

1. Koka upp 2 liter vatten med 1 msk salt i en stor kastrull (till pastan).

2. Finhacka 1 gul lök och skär 2 vitlöksklyftor i tunna skivor. Grovhacka 1 ask sardeller (53 g).

3. Hetta upp 1 msk olivolja i en kastrull och fräs löken, vitlöken och sardellhacket på medelvärme i 4 min. Tillsätt 1 burk hela tomater, ½ tsk oregano, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Låt såsen koka i 10 min.

4. Hacka 1 kruka persilja.

5. Koka 1 tråg färsk tagliatelle (250 g).

6. Blanda den kokta pastan med tomatsåsen, persiljan och 1 burk avrunna kalamataoliver (290 g). Strö över riven ost (100 g). Klart att servera!

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande