Så har det då hänt igen! En man i medelåldern blev i fredags sparkad till döds i Ludvika, detta helt oprovocerat enligt vittnen.

För bara någon vecka sedan skrev jag ett inlägg i min blogg om all världens ondska, och detta dåd kan man väl utan vidare kalla ondskans brott!?

Bild från Schutterstock.com

För något år sedan hände en annan liknande händelse i Stockholm, där en vanlig medborgare sa till en person som kissade i en portuppgång att han inte skulle göra på det sättet. Han fick plikta med livet!

Jag funderar ofta över vad som rör sig i skallen på de människor som beter sig på detta viset?

Jag utgår ifrån två saker: Antingen är de psykiskt sjuka, eller starkt påverkade av droger. För det måste väl vara så, vad tror ni som läser detta?

I fallet i Ludvika fortsatte förövaren att sparka på offret när vederbörande låg, också det enligt vittnen.

Kan i övrigt undra varför ingen ingrep, om man nu hann observera allt detta?

Jag vidhåller det jag säkert sagt tidigare, att många (om än inte alla) har ett dåligt civilkurage, vi vill gärna undvika besvärliga “situationer”, och som ordspråket säger “hellre fly än illa fäkta”. Vad är det för fel i samhället när det händer sådana förskräckliga dåd av och till, och varför vågar vi inte ingripa? Jag påstår helt fräckt att vi ofta är väldigt fega. I övrigt kan man spekulera och ha massor med förklaringar till varför dessa illdåd inträffar.

Vad kan vi då göra tillsammans för att förändra att liknande situationer upprepas? Nästa gång kan det mycket väl vara så att det är någon av oss som är offret, vill vi inte då att någon ingriper?

Själv är jag stödmedlem i RAV (Riksorganisationen för Anhöriga till Våldsdödade). Jag har också skrivit brev till samtliga partier i riksdagen, och frågat vad man från regering och riksdag gör/skall göra för att förhindra dessa dåd. Detta gjorde jag 2010, och jag fick svar från ett parti, SOCIALDEMOKRATERNA.

Snart har vi jul, och många av oss kommer snart “glömma bort” det som hänt, men knappast de anhöriga till de som drabbats. För att inte tala om de människor som alldeles för tidigt fick dö en meningslös död. Jag fortsätter därför att kämpa på i det lilla.

www.psykiskohlsahlsaomycketmer.blogspot.com

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande