I år är det fjärde året på rad som Open Art anordnas i Örebro. Ett 70 tal konstnärer från hela världen har samlats i Örebro för att i hela stadskärnan smycka gator och torg med sina olika verk.

Måste säga att det är ett annorlunda sätt att visa upp sina verk  för allmänheten helt gratis. Inte för att jag kan påstå att jag tycker allt är så vackert enligt mitt förmenande, men smaken är ju bekant som baken den är ”delad”.

Många verk väcker uppseende, vilket självklart är meningen, och årets snackis blir nog säkert den kissande pojken, eller ”bad bad boy” som den kallas, ni ser ett foto här  i dag. Det är ingen liten figur, utan flera meter hög står han med stirrande blick invid Svartån och kissar.

Den svarta gummiankan som finns på Järntorget tycker jag är härlig att se, helt uppbyggd av gummidäck, riktigt häftig, eller vad tycker ni?

Den lilla söta röda stugan som är placerad i Slottsparken är mindre än en lekstuga, men påminner om äkta svensk sommar på landet.

Som ni förstår så var detta bara ett litet axplock av vad som finns.

I fredags var det dessutom invigning invid slottet med pompa  och ståt samt tal av landshövdingen.

Utställningen pågår från juni  till september, och har med sitt unika sätt att visa konst verkligen satt Örebro på kartan, för vem minns inte den stora gula kaninen i förra årets Open art på Stortorget.
Har ni vägarna förbi eller är sugen på en liten utflykt så åk gärna hit och strosa runt en dag för att bese alla verk.

[print_gllr id=3258]

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande