Nyfiken

 

Härom dagen åt jag lunch med Ingrid Lindgren. Ingrid L är redaktör på Nyfiken Grå. Det var jag som tagit initiativet till lunchen – nyfiken!  MittNu.se och Nyfikengrå.se har många likheter och vi vänder oss båda till aktiva seniorer. Och varför skulle inte MittNu´s läsare vilja titta in dit?

AA Nyfiken grå

Nyfikengrå.se (LÄNK) är en nättidning för 60-plussare som är nyfikna, utåtriktade och har aptit på livet. ”Nyfikengrå.se är platsen för alla som vill hänga med och ha koll på viktiga saker inom äldreområdet. Dessutom vill vi vara seniorernas främsta tankesmedja.”, kan vi läsa på deras hemsida.

Mitt Nu i Tredje åldernOch på MittNu (LÄNK) skriver vi att vi främst vänder oss till seniorer i ”Tredje åldern”. Seniorer som vill leva ett gott liv och stanna i Tredje åldern så länge som möjligt. På MittNu hittar du FÖRSTRÖELSE, KUNSKAP och GODA EXEMPEL!

Ingrid och jag träffades utanför en restaurang som var julstängd och åkte vidare till en annan som också var julstängd. Ja, vi hade kollat på nätet att de var öppna … På tredje stället satte vi oss med varsin bricklunch vid ett bord.

Ingrid L:s första fråga var: ”Du känner inte igen mig?” Nja, något bekant var det … Vi har ju bott grannar i minst 10 år, men det var säkert 15 år sedan. Världen är verkligen liten. Här sitter vi, två aktiva kvinnliga seniorer, tidigare grannar, som driver var sitt magasin på nätet för aktiva seniorer. Vi pratar barn och barnbarn och andra grannar. Jag minns några pinsamheter från den tiden.

inos corinneRonja, vår dåvarande hund, hade som ovana att promenera omkring i närområdet.

Hon gick till badet och lekte med grannarnas barn, om de stojade för mycket. Barnen misstyckte inte, men ibland deras föräldrar.

En dag besökte hon grannens (Lindgrens) höns på deras bakgård – hon hoppade helt sonika in i buren för att hälsa. Hönsen var inte så intresserade, så tumult uppstod. Och jag fick slokörad hämta hem henne.

En mellandag möttes jag av världens tjockaste hund när jag kom hem från jubbet. Ronja såg ut som en tunna. Och det var inte så konstigt. På en annan grannes uteplats hade det stått en julskinka och skinkspad på kylning, men inte längre.

Nu för tiden finns fortfarande en schäfertik på vår gård. Men nu har vi ordentligt inhägnad tomt.

En trevlig lunch förflöt där vi delade varandras erfarenheter av att driva ett magasin på nätet på ideell basis. Bara för att det är kul och för den respons vi ibland får från våra skribenter och läsare. Båda sidorna startade 2011 som ett steg mot aktiv pensionärstillvaro. Och båda har flera tusen läsare varje månad.

AA FacebookFöre pensioneringen kanske man inte alltid fick erkännande för det man gjorde, men vi fick betalt. Nu är det besöksstatistiken som gäller. Ökande besökarantal = bra dag, tillbakagång = frustration. Nyfikengrå.se är mycket aktiva på Facebook och Twitter. Det borde MittNu också vara, tyckte Ingrid L. Så därför gick jag hem och aktiverade Facebook på MittNu. Och nyhetsbrevet, det måste komma oftare …

Vi enades om att utbyta länkar, d.v.s. ha länkar till varandras hemsidor, för att underlätta för våra läsare att läsa båda magasinen. Och öka våra respektive läsarantal.

Ett spännande möte var till ända. Vi träffas säkert igen …

Ingrid

IÖ bildSKRIBENT: Ingrid Österberg
FOTO: pixabay.com

Om du vill läsa mera om eller av Ingrid, gå till hennes blogg. KLICKA HÄR!

 

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande