Jag har ett par politiska uppdrag som jag känner stor tillfredsställelse att inneha, det ena som ledamot i en Vård och Omsorgsnämnd, och så är jag borgelig vigselförättare. Efter ett långt yrkesliv med  människans ”väl och ve” som min främsta uppgift, är det  därför själklart att mitt hjärta fortfarande klappar för dessa frågor.

Glädjen blev därför än större när jag i  förra veckan  fick besked om att jag av Kommunfullmäktige i Örebro  kommun blivit utsedd till Nämndeman i Örebro Tingsrätt enligt valberedningens förslag.

För mig (som måhända är lite ”barnslig”) är det något stort, att få möjlighet att vara med i en domstol  och som en vanlig människa vara en  del av en process  som har en stor avgörande betydelse för varje individ som hamnar inför det svenska rättsväsendet.  För mig är det något   utöver det vanliga. Jag tycker det skall bli intressant att få använda min livskunskap tillsammans med min  arbetslivserfarenhet , och hoppas att jag klarar denna uppgift! Jag skall i vart fall med ödmjukhet och bästa förstånd ta mig an detta uppdrag.

Med dessa tre uppgifter i samhällets tjänst känner jag mig nöjd, för jag har också stort behov av att ytterligare förverkliga andra drömmar som fått stå tillbaka när jag arbetade. Jag tänker främst på resor och fotografering, och så möjlighet att skriva mer poesi.

Det gäller att få en lagom dos i allt här i livet, varken mer eller mindre.

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande