I mer än halva mitt liv har jag skrivit dagbok. Varje dag i ur och skur, varhelst jag befunnit mig har min/mina dagböcker funnits med.

Jag vet egentligen inte riktigt hur det började, men på den vägen är det och kommer så att förbli.

I böckerna kan man följa mitt o familjens liv i både glädje och sorg, samt dessutom andra stora viktiga världshändelser som man tror att man skall minnas, men sällan gör vad gäller år och datum.

Ibland tar jag fram en bok från låt säga 1990 och läser från pärm till pärm. Stundtals har jag fått aha! upplevelser över saker som totalt försvunnit från mitt minne, men som ändå har fått dignitet nog att finnas med i dagboken. Tänk så vidunderligt minnet fungerar. För är det något jag lärt mig under alla år med mina dagböcker, så är det att man minns långt ifrån alltid rätt, och då är det bra att ha det nedskrivit.

Man kan också se hur man genom åren förändrats och mognat som person, när man läser en “tidig” dagbok, i jämförelse med någon från de senaste åren.

För mig som människa har det varit både nyttigt och skönt att ibland även skriva av sig sådant som man kanske av olika anledningar inte kunnat dela med någon.

Dagböckerna har således varit en god hjälp i min själsliga terapi, och är något jag kan rekommendera.

Dagböckerna har också genom åren fungerat som en slags uppslagsböcker. Inte allt för sällan har jag fått frågor från familjen och nära vänner ( som känner till att jag skriver dagbok) om när “saker och ting” inträffade, och när diskussionens vågor gått höga och flera uppgifter florerat. Ibland säger jag själv citat: ” Nu går jag efter dagboken och tittar vilket år/månad osv. det var, så får vi exakt veta” slut citat.

Sammanfattningsvis kan jag av de år som gått konstaterat att jag levt ett rikt liv,där många möten med intressanta människor berikat mina dagar. Där trevliga händelser blandats med sorg och smärta. Där arbete och vila inte alltid harmonierats, men där livspusslet ändå gått att färdigställa.

Fortfarande känner jag dock att det finns mycket spännande kvar, som jag SJÄLVKLART kommer att teckna ned.

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande