Min syster och jag på Sandgrund Lars Lerin

Min syster och jag bor ganska så långt ifrån varandra. Dagarna ilar iväg för oss båda, trots att vi är pensionärer, så vi träffas inte så ofta.

 

Målning från Amman

Bild från Lofoten – Man kunde tror att detta är ett foto …

Nu hade vi möjlighet och nu ville vi förverkliga bådas längtan efter att se akvarellisten Lars Lerins konst. För några år sedan var jag på utställningen på Valdemarsudde. Nu ville vi båda se hans permanenta utställning i Karlstad.

Vi for iväg i tid för att “hänga på låset” till utställningen. Resans elva mil gick fort, det var mycket att ventilera när vi nu träffades. Väl framme i centrala Karlstad hittade vi, på en udde i Klarälven, den tidigare dansrestaurangen Sandgrund, nu alltså värmlänningen Lars Lerins “hemmautställning” i ett hus med enorma ytor.

 

Båda greps vi av en nästan andäktig känsla när vi vandrade runt i lokalen. Här fanns målningar med vitt skilda motiv: bilder från hans resor till Amman och till Lofoten, bilder av silverskålar och av skruttiga hus, bilder av fåglar och av underbara björkskogar. Och bland konstverken montrar med sådant som inspirerat honom.

Man kunde tror att detta är ett foto …

I sakta mak vandrade vi runt i lokalen. Timmarna gick fort och vi blev förvånade när vi upptäckte att det kanske var dags för lunch. Och lunchen fanns på kort avstånd: i den utmärkta restaurangen i Värmlands museum.

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande