Mello – eller inte

 

Jag var tvungen att titta på melodifestivalens deltävling i Växjö. Det var premiär för min del, men vad gör man inte för att få se the king of music, Owe Thörnqvist.

 

Denne ordvrickningarnas gigant, som utan besvär får det mesta att låta fantastiskt bra. Jag blev inte besviken. Owe framförde ett äkta rockabilly-boogie nummer, som fick både publiken och mig själv att gunga med i de kända tongångarna.

Owe Thörnqvist, 87 år ung, är fortfarande sitt gamla jag. Ålder och diverse krämpor hindrar inte en genuin musiker att fortfarande göra bra saker. Owe har betat av drygt sex decennier i svenskt musikliv, men har aldrig tävlat som artist i melodifestivalen. Däremot som låtskrivare för sådär en femtio år sedan. LÄNK – lyssna!

 

 

Syftet med årets medverkan i melodifestivalen är att lyfta den flera 100 låtar stora musikskatten. Vem har inte nynnat på klassikern ”Varm korv boogie.” Troligen de flesta av oss.

Nu blev det en direktplats till finalen för Owe Thörnqvist, då får jag ännu en gång njuta av denne karismatiska underhållare.

 

Vad tyckte jag då om melodifestivalen?

Det var ingen höjdare precis. En lång utdragen föreställning, ledd av en uppskruvad programledare som slickade folk i ansiktet och drog totalt obegripliga skämt. Robin Bengtsson och Owe Thörnqvist räddade programmet från total urspårning.

 

Nä, mello är inget för mig.

 

Fakta: Norrköpings tidningar

1 kommentar

  1. Sten

    Håller med artikelförfattaren! Jag tittade bara på Owe Törnkvist också. Detta superproffs! Sedan letade jag upp hans gamla 50-60-talslåtar på datorn och njöt av dom en bra stund. Satt och mindes mitt fik från den tiden med en glittrande jukebox där Owes låtar rullade på. Vilka tider! Nu är man gammal och njuter av dessa artister som ännu finns kvar.

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

LE ProfilbildSKRIBENT: Lars Ek
FOTO: Ginza, Lifeline Entertainment

Om du vill läsa mera om eller av Lars, gå till hans blogg. KLICKA HÄR!

 

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande