I tre dagar har jag farit runt som  en  furie  och städat i vår lägenhet. Jag har ”klöst” och klängt mellan golv och tak, för att försöka göra en så noggrann städning som möjligt.
Eftersom  städning  inte är min favoritsysselsättning hittar jag ofta på massa ursäkter för att skjuta på det oundvikliga.
Har dessutom  haft rätt mycket aktiviteter som  tömt mig på  energi de sista veckorna, men den här veckan har jag endast en inbokad träff så därför var det lämpligt.
Jag har putsat fönster, bytt gardiner, torkat lister, våtdammat, dammsugit och torkat golv, städat klädkammaren, garderober mm.
Jag har ena stunden  krupit på knä, för att i nästa ögonblick  stå på en trappstege.
När det nu börjar bli färdigt så öppnar sig himlens alla portar och regnet rinner ner för mina nyputsade fönster phu!

Ja vad kan det vara för intressant tänker ni att skriva om städning?  men det jag vill ha sagt med detta är att jag i 25 års åldern fixade denna tredagars städning på en dag. Inte så att jag känner mig alltför gammal, men jag måste självfallet erkänna att jag inte känner mig fullt lika bekväm med att klättra på stegar och pallar numera, och att jag  även är en aning stelare nu än då.

Blir dessutom osökt att tänka på både min mamma och andra kvinnor som förr verkligen fick slita när de skulle städa utan några som helst bekvämligheter. Då  skulle det vårstädas, höststädas, julstädas mm. Dessa städningar innebar oftast  att precis alla skåp och lådor skulle städas, nytt hyllpapper skulle läggas in, och hyllremsor skulle sättas upp.
Vinterkläderna skulle malbesprutas, och all tvätt som blev, fick tvättas för hand. Golv skulle fernissas eller bonas, och till jul skulle i regel nya trasmattor ha vävts.  Inte alla hade heller någon dammsugare, och många hade också innanfönster som skulle sättas in på hösten  och tas ut på våren, så egentligen kan jag nu efter tre dagar känna mig rätt nöjd med mitt verk, och vara glad åt att det ändå är ganska enkelt med städning i dessa tider.

Vill slutligen ge ett extra” hatten av ” till alla människor som har städning som sitt yrke, jag är en stor beundrare av er skall ni veta!

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande