Receptet är avpassat för 2 personer.
Tillagningstiden är ungefär 35 minuter.
Om det blir sallad över passar den bäst att ätas inom 2-3 dagar efter tillagning. Salladen går utmärkt att ätas som picknickmat.
Kycklingen passar utmärkt att grilla om vädret tillåter.
INGREDIENSER:
2 portioner valfritt gryn
½ msk buljongpulver
1 msk + ½ dl olivolja
ca 300 g kycklingfilé
½ dl flytande honung
1½ msk vitvinsvinäger
½ zucchini
½ romansallad
½ ask körsbärstomater, 125 g
½ strut rädisor, ca 60 g
1 bit brieost, 150 g
TILLAGNING:
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Kyckling (liten skål + ugnsform 15 x 20 cm):
- Blanda ½ msk buljongpulver (alt. ½ söndersmulad tärning) med 1 msk olivolja i skålen.
- Smörj ca 300 g kycklingfilé med buljongblandningen.
- Lägg kycklingen i formen och stek mitt i ugnen i 20-25 min (eller tills innertemperaturen är 70°).
- Låt kycklingen vila under folie i ca 5 min.
3. Koka valfritt gryn (gärna matvete) till 2 personer.
4. Sallad (stor skål):
- Blanda ½ dl olivolja, ½ dl flytande honung, 1½ msk vitvinsvinäger, ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar i skålen.
- Hyvla ½ zucchini i tunna skivor och blanda ner den i dressingen.
- Skölj och grovhacka ½ romansallad och halvera ½ ask körsbärstomater (125 g).
- Skär ½ strut rädisor (ca 60 g) i tunna skivor.
- Blanda allt i skålen med dressingen.
5. “Montering”:
- Skär 1 bit brieost (150 g) i grova bitar.
- Halvera kycklingen på längden.
- Blanda de kokta grynen med salladen i skålen.
- Lägg på kycklingen och toppa med brieosten.
Smaklig måltid!!
Recept är kommer från MIDDAGSFRID.