MF30 Matig sallad

Receptet är avpassat för 2 personer.

Tillagningstiden är ungefär 35 minuter.

Om det blir sallad över passar den bäst att ätas inom 2-3 dagar efter tillagning. Salladen går utmärkt att ätas som picknickmat.

Kycklingen passar utmärkt att grilla om vädret tillåter.

INGREDIENSER:

2 portioner valfritt gryn
½ msk buljongpulver
1 msk + ½ dl olivolja
ca 300 g kycklingfilé
½ dl flytande honung
1½ msk vitvinsvinäger
½ zucchini
½ romansallad
½ ask körsbärstomater, 125 g
½ strut rädisor, ca 60 g
1 bit brieost, 150 g

TILLAGNING:

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Kyckling (liten skål + ugnsform 15 x 20 cm):

  • Blanda ½ msk buljongpulver (alt. ½ söndersmulad tärning) med 1 msk olivolja i skålen.
  • Smörj ca 300 g kycklingfilé med buljongblandningen.
  • Lägg kycklingen i formen och stek mitt i ugnen i 20-25 min (eller tills innertemperaturen är 70°).
  • Låt kycklingen vila under folie i ca 5 min.

3. Koka valfritt gryn (gärna matvete) till 2 personer.

4. Sallad (stor skål):

  • Blanda ½ dl olivolja, ½ dl flytande honung, 1½ msk vitvinsvinäger, ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar i skålen.
  • Hyvla ½ zucchini i tunna skivor och blanda ner den i dressingen.
  • Skölj och grovhacka ½ romansallad och halvera ½ ask körsbärstomater (125 g).
  • Skär ½ strut rädisor (ca 60 g) i tunna skivor.
  • Blanda allt i skålen med dressingen.

5. ”Montering”:

  • Skär 1 bit brieost (150 g) i grova bitar.
  • Halvera kycklingen på längden.
  • Blanda de kokta grynen med salladen i skålen.
  • Lägg på kycklingen och toppa med brieosten.

Smaklig måltid!!

Recept är kommer från MIDDAGSFRID.

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande