MF36 Laxpytt

Receptet är avpassat för 2 personer.

Tillagningstiden är ungefär 35 minuter.

Den här rätten fungerar utmärkt inom 2-3 dagar efter tillagning.

Kaviarsåsen håller i 5-6 dagar i kylen och kan t.ex. ätas som en dip till morotsstavar.

INGREDIENSER:

1 påse tärnade rotfrukter, 600 g
1½ msk olivolja
½ purjolök
ca 300 g laxfilé
100 g rödlök, 1-2 st
3 dl gräddfil
1 burk ishavsrom, 75 g

TILLAGNING:

1. Sätt ugnen på 225º.

2. Pytt (djup ugnsplåt):

  • Häll ut 1 påse tärnade rotfrukter på plåten.
  • Ringla över 1½ msk olivolja, ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar.
  • Stek högt upp i ugnen i 15 min. Rör om då och då.

3. Skölj och strimla ½ purjolök (vita delen).

  • Krydda ca 300 g laxfilé med 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.
  • Ta ut plåten med rotfrukterna, fös rotfrukterna åt sidan och lägg på purjon och laxen.
  • Sätt in plåten i mitten av ugnen och stek i ytterligare 15 min.

4. Kaviarsås (liten skål):

  • Finhacka 100 g rödlök (1-2 st).
  • Blanda löken med 3 dl gräddfil, 1 burk ishavsrom (75 g), 2 krm salt och 1½ krm svartpeppar i skålen.

5. Servera laxen med pytten och kaviarsåsen.

Smaklig måltid!!

Receptet kommer från MIDDAGSFRID.

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande