TIPS OCH PLANERING

Frys in/ ta tillvara

Den här maträtten passar bra att äta 2-3 dagar efter tillagning om det skulle bli mat över.

Kyckling med rödbet- och fetaostsallad

Förbered

Förbered gärna rödbetorna, dvs skala och tärna dem i förväg (punkt 2). Förvara övertäckt i kylen.

Rödbetor

Rödbetor innehåller mycket nyttigt! De hjälper till att avgifta levern, rena tarmarna och hjälpa njurarna. Rödbetor är även goda råa, t ex rivna i en sallad.

Ingredienser:

1½ msk olivolja
2 portioner ris/gryn
1 påse rödbetor, 500 g
½ tråg rucola, 35 g
1 dl crème fraiche
1 pkt fetaost, 180 g
ca 300 g kycklinglårfilé

Köksredskap:

Kniv, skärbräda, måttsats, ugnsform

(20 x 30 cm), 2 kastruller, 2 skålar,

stekpanna, skalare

Så gör du:

1. Sätt ugnen på 225°. Smörj en ugnsform med ½ msk olivolja.

2. Skala och skär 1 påse rödbetor (500 g) i 1 cm stora tärningar. Lägg rödbetorna i formen och stek i mitten av ugnen i 25-30 min.

3. Koka ris/gryn till 2 personer. Skölj ½ tråg rucola (35 g).

4. Sås: Blanda 1 dl crème fraiche, ½ paket smulad fetaost (90 g), 1 tsk vatten, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar i en liten skål.

5. Skär ca 300 g kycklinglårfilé i 1 cm breda strimlor. Krydda kycklingen med ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar. Hetta upp ½ msk olivolja i en stekpanna och fräs kycklingen på medelhög värme i 5 min.

6. Sallad: Blanda de rostade rödbetorna med ½ paket smulad fetaost (90 g), ½ msk olivolja, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i en skål.

7. Servera kycklingen med riset/grynen, rödbets- och fetaostsalladen samt en klick sås.

 

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande