Tips och planering

Frys in/ ta tillvara

Denna rätt passar bäst att äta 2-3 dagar efter tillagning om det skulle bli mat över.

Kyckling med kronärtskockskräm

Förbered

Förbered kycklingen (punkt 3-4) men vänta med ugnsstekningen tills det är dags för tillagning. Förvara kycklingen i kylen. Grönsakerna kan förberedas (punkt 5) och förvaras övertäckta i kylen.

Ingredienser:

2 portioner ris/gryn
ca 300 g kycklingfilé
2 msk smör
½ burk kronärtskockskräm, 65 g
2 morötter
½ zucchini

Köksredskap: Kniv, skärbräda, måttsats, ugnsform (15 x 20 cm), kastrull, stekpanna, skalare

Så gör du:

1. Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsform.

2. Koka ris/gryn (gärna bulgur) till 2 personer.

3. Krydda ca 300 g kycklingfilé med 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Smält 1 msk smör i en stekpanna. Bryn kycklingen på hög värme i 1 min/sida.

4. Skär ett snitt på längden i varje filé och fördela ½ burk kronärtskockskräm (65 g) i kycklingfilésnitten. Lägg kycklingen i formen och stek i mitten av ugnen i 12-15 min.

5. Skala och skär 2 morötter och ½ zucchini tunna stavar (som tändstickor).

6. Smält 1 msk smör i pannan och fräs morötterna på medelhög värme i 2 min. Tillsätt zuccinin, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar och fräs ytterligare 2 min.

7. Servera kycklingen och skyn från formen med de frästa grönsakerna och riset/grynen.

Receptet kommer från MIDDAGSFRID

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande