MF37 Boursinlasange

Receptet är avpassat för 2 personer.

Tillagningstiden är ungefär 40 minuter.

Lasagne går jättebra att frysa om det skulle bli mat över.

 

INGREDIENSER:

½ zucchini
½ purjolök
2 msk neutral olja
2 msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta
1 burk passerade tomater, 400 ml
½ msk buljongpulver
1 msk oregano
½ tsk socker
½ fp boursinost, 75 g
1 tråg färska lasagneplattor, 125 g
½ kruksallad
100 g mixtomater
½ tråg sugarsnaps, 75 g
½ msk vitvinsvinäger

TILLAGNING:

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Tomatsås (stor kastrull):

  • Skär ½ zucchini i 1 cm breda kvartar.
  • Strimla ½ purjolök.
  • Hetta upp 1 msk neutral olja i kastrullen och tillsätt 2 msk tomatpuré, 1 pressad vitlöksklyfta, zucchinin och purjon.
  • Fräs på hög värme i 3 min.
  • Häll på 1 burk passerade tomater (400 ml), ½ msk buljongpulver (alt. ½ tärning), 1 msk oregano, ½ tsk socker, ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar.
  • Koka i 8 min under lock.
  • Mixa sedan tomatsåsen med en stavmixer direkt i kastrullen.
  • Rör ner ½ fp boursinost (75 g) i tomat såsen så att osten smälter.

3. Lasagne (ugnsform 15×20 cm):

  • Varva tomatsåsen och 1 tråg färska lasagneplattor (125 g) i formen. Börja och avsluta med tomatsås.
  • Gratinera lasagnen högt upp i ugnen i 20-25 min.

4. Sallad (skål):

  • Skölj och grovhacka ½ kruksallad.
  • Halvera 100 g mixtomater och ½ tråg sugarsnaps (75 g).
  • Blanda grönsakerna i skålen. Ringla över 1 msk neutral olja, ½ msk vitvinsvinäger, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar.

5. Servera lasagnen med salladen.

Smaklig måltid!!

Receptet kommer från MIDDAGSFRID.

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande