MF29 Kotletter med krämigt täcke

Receptet är avpassat för 2 personer.

Tillagningstiden är ungefär 40 minuter.

Kotletterna kan frysas in om det blir över. Annars håller maten 2-3 dagar efter tillagning, dock ej salladen.

INGREDIENSER:

300 g potatis
ca 300 g fläskkotletter
2 msk smör
100 g gul lök, 1-2 st
½ zucchini
1 vitlöksklyfta
1 dl vispgrädde
½ tsk timjan
½ cosmopolitansallad
10 körsbärskvist- tomater, ca 80 g
100 g morötter, 1-2 st
1 msk olivolja
½ msk balsamvinäger

TILLAGNING:

1. Sätt ugnen på 200°. Koka 300 g potatis

2. Kotletter (stekpanna + ugnsform 20×30 cm):

  • Krydda ca 300 g fläskkotletter med 1½ krm salt och 1 krm svartpeppar.
  • Smält 1 msk smör i pannan och bryn kotletterna på hög värme ca 1 min/sida.
  • Lägg i formen.

Tips! Genom att först ge kotletterna en yta på hög värme i stekpanna gör att de lättare behåller sin saftighet när de ugnssteks

3. Zucchinistäcke (stekpanna):

  • Hacka 100 g gul lök (1-2 st) och grovriv ½ zucchini.
  • Smält 1 msk smör i stekpannan, pressa i 1 vitlöksklyfta och tillsätt grönsakerna. Fräs på medelhög värme i 5 min.
  • Blanda ner 1 dl vispgrädde, ½ tsk timjan, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i pannan med zucchini och låt koka in, ca 3 min.
  • Fördela blandningen på kotletterna och gratinera mitt i ugnen i 10-12 min.

4. Sallad (skål):

  • Strimla ½ cosmoplitansallad.
  • Halvera 10 körsbärskvisttomater (80 g).
  • Skala och skiva 100 g morötter (1-2 st).
  • Lägg allt skålen och ringla över 1 msk olivolja, ½ msk balsamvinäger, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar och blanda om.

5. Servera kotletterna med salladen och den kokta potatisen.

Smaklig måltid!!

Recept är kommer från MIDDAGSFRID.

 

Tipsa andra om MittNu!

Dela, gilla eller skicka ett epost-meddelande